Μέτρα κατά της ύφεσης από την Τράπεζα της Αγγλίας

Μέτρα κατά της ύφεσης από την Τράπεζα της Αγγλίας

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαλάρωση των κανόνων για τα αποθεματικά των τραπεζών αλλά και παροχή φτηνών δανείων από την Τράπεζα της Αγγλίας, ώστε να ενθαρρυνθούν οι τράπεζες να αυξήσουν τον δανεισμό, είναι τα μέτρα που εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει σήμερα ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ. Τα μέτρα στοχεύουν στο να διασφαλισθεί η ρευστότητα και να αποφευχθεί η μείωση της πίστωσης, εξαιτίας του Brexit, και αναμένεται να ανακοινωθούν κατά την παρουσίαση της εξαμηνιαίας έκθεσης της Τράπεζας για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Βρετανίας.

Ο Κάρνεϊ έχει, άλλωστε, δηλώσει από την περασμένη εβδομάδα ότι ενδέχεται να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων της στερλίνας μέσα στο καλοκαίρι, για να προσφέρει την αναγκαία τόνωση στη βρετανική οικονομία μετά τους κραδασμούς του Brexit. Σημειωτέον ότι τα επιτόκια της στερλίνας βρίσκονται στο ιστορικό χαμηλό του 0,5%, καθώς η Τράπεζα της Αγγλίας έχει προσπαθήσει να αποτρέψει μια ύφεση. Σε ό,τι αφορά τους κανόνες για τα αποθεματικά των τραπεζών, μόλις στην αρχή του έτους, όταν η βρετανική οικονομία ανέκαμπτε από την τραπεζική κρίση, η Τράπεζα της Αγγλίας κάλεσε τις τράπεζες της χώρας να συγκεντρώσουν κεφάλαια που θα μπορούν να απελευθερώσουν σε περίπτωση ύφεσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή