Κυρίαρχο το Brexit στην ατζέντα της συνόδου του G20

Κυρίαρχο το Brexit στην ατζέντα της συνόδου του G20

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ζήτημα της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τα μέτρα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ώστε να ενισχυθεί η παγκόσμια οικονομία θα απασχολήσουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο τους υπουργούς Οικονομικών των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου (G20) που θα συναντηθούν στην Κίνα.

Στη σύνοδο του G20 στην κινεζική πόλη Τσενγκντού τα φώτα της δημοσιότητας θα πέσουν, μοιραία, επάνω στον Φίλιπ Χάμοντ, τον νέο υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας ο οποίος θα κληθεί να εξηγήσει στους ομολόγους του τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί το Λονδίνο το Brexit. «Στο επίκεντρο θα βρεθεί το μήνυμα που θα προσπαθήσει να στείλει το G20 ώστε να να διασκεδάσει τις ανησυχίες. Πρέπει να επαγρυπνούμε», δήλωσε Ασιάτης αξιωματούχος. Αξιωματούχος από τη Νότια Κορέα δήλωσε ότι, μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί ο πολλαπλασιασμός των απειλών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας μετά το Brexit. Την Τρίτη το ΔΝΤ είχε αναθεωρήσει επί τα χείρω τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία το 2016 και το 2017, λέγοντας ότι η νέα επιβράδυνση είναι συνέπεια του Brexit. «Εκτός όλων των άλλων, η ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής, ώστε να υπάρξει ανάκαμψη του ρυθμού ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας θα είναι ζωτικής σημασίας» είπε ο Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος.

Αμερικανός αξιωματούχος προσθέτει ότι το G20 θα πρέπει να βρει τρόπους ώστε να διανέμονται αποτελεσματικότερα μεταξύ των πολιτών τα κέρδη από την ανάπτυξη του παγκοσμίου εμπορίου και να αποκρουστούν οι κατηγορίες κατά της παγκοσμιοποίησης και των εμπορικών συμφωνιών, όπως της συμφωνίας του Ειρηνικού και της υπό διαπραγμάτευση συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. «Πρέπει επίσης να εξηγήσουμε αποτελεσματικότερα γιατί αυτή η συνεργασία είναι σημαντική για τη ζωή των πολιτών μας σε σχέση με την απασχόληση, την οικονομική ανάπτυξη και τη σταθερότητα», είπε ο αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών. «Θα μιλήσουμε επίσης για την κινεζική οικονομία, αλλά η πλειοψηφία του G20 είναι πεπεισμένη ότι η Κίνα θα καταφέρει να χειριστεί την επιβράδυνση της οικονομίας», είπε Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή