Υποχώρησαν οι μετοχές της… ενέργειας

Υποχώρησαν οι μετοχές της… ενέργειας

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη  STOXX 600 να ενισχύεται κατά 0,2% στο κλείσιμο της συνεδρίασης. Νωρίτερα είχε βρεθεί ακόμη υψηλότερα, ωστόσο έχασε μέρος των κερδών του εξαιτίας της υποχώρησης των μετοχών ενεργειακών εταιρειών που υπέστησαν απώλειες καθώς υποχωρούσε χθες η τιμή του πετρελαίου στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμισι μηνών.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX έκλεισε με άνοδο 0,5% χάρη στην έκθεση του Ifo που δείχνει ότι το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία δεν επλήγη ιδιαίτερα από το Brexit. Στο Παρίσι, ο CAC 40 έκλεισε με άνοδο 0,16%. Στο Μιλάνο ο FTSE MIB έκλεισε με πτώση 0,52%, ωστόσο η μετοχή της Monte Paschi έκλεισε με απώλειες 8,3% εξαιτίας της ανησυχίας των επενδυτών ότι δεν θα καταφέρει να περάσει τα πανευρωπαϊκά τραπεζικά τεστ αντοχής, τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν την Παρασκευή. Στις ΗΠΑ οι μετοχές υποχώρησαν από το επίπεδο ρεκόρ λόγω της υποχώρησης της τιμής του πετρελαίου, αλλά και καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής ενόψει της συνεδρίασης της Fed που ολοκληρώνεται αύριο.

Νωρίς το βράδυ, ο S&P 500 υποχωρούσε κατά 0,46% και ο Dow Jones κατά 0,55%. Η τιμή του Brent υποχωρούσε κατά 2,12% στα 44,72 σεντς το βαρέλι και του αμερικανικού αργού κατά 2,40%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή