Παράθυρο για αύξηση επιτοκίων από τη Fed

Παράθυρο για αύξηση επιτοκίων από τη Fed

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) χθες, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες αγορών και αναλυτών. Στην ανακοίνωσή της επισήμανε ότι οι βραχυπρόθεσμοι κίνδυνοι για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας περιορίζονται, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων εντός του 2016. Το διατραπεζικό επιτόκιο overnight παρέμεινε στο εύρος 0,25% – 0,50%. Οι προσδοκίες του πληθωρισμού δεν έχουν αλλάξει τους τελευταίους μήνες. Κατά τις εκτιμήσεις του οίκου Fitch, η πρόεδρος της Fed, Τζάνετ Γέλεν, θα αυξήσει το κόστος δανεισμού μία φορά το τρέχον έτος και δύο φορές το προσεχές. Νωρίτερα και εν αναμονή της ανακοίνωσης από τη Fed, οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωσαν άνοδο μετά τέσσερις ημέρες χωρίς αξιοσημείωτες μεταβολές.

Θετικά συνέβαλαν τα εταιρικά αποτελέσματα ευρωπαϊκών ομίλων, τα επιπλέον μέτρα στήριξης από την Τράπεζα της Ιαπωνίας, καθώς και η φημολογία ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκιά της. Ο FTSE 100 έκλεισε στο +0,39%, ο CAC 40 στο +1,19%, ενώ ο DAX στο +0,7%. Τέλος, το πετρέλαιο τύπου Brent και το αργό Ν. Υόρκης υποχώρησαν 3,2% και 2,6% το βαρέλι, αντίστοιχα, λόγω αυξημένων αποθεμάτων αργού και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή