22% περισσότεροι Αγγλοι κήρυξαν πτώχευση το β΄ τρίμηνο

22% περισσότεροι Αγγλοι κήρυξαν πτώχευση το β΄ τρίμηνο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξήθηκε ο αριθμός των φυσικών προσώπων που κήρυξαν χρεοκοπία στη Βρετανία κατά το ένα πέμπτο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης. Αναλυτικότερα, ο αριθμός των πολιτών που κήρυξαν χρεοκοπία στην Αγγλία και την Ουαλλία αυξήθηκε κατά 22% το β΄ τρίμηνο του έτους και στη Σκωτία κατά 50%. Δεν αναμένεται, εν τούτοις, αύξηση των ιδιωτών που καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη για να κηρύξουν αδυναμία αποπληρωμής των χρεών τους λόγω των χαμηλών επιτοκίων που διευκολύνουν στην εξυπηρέτηση δανείων και αναμένεται να διαρκέσουν αρκετό καιρό ακόμη.

Η Τράπεζα της Αγγλίας προσανατολίζεται στη διατήρηση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής, με τη λήψη πρόσθετων μέτρων, προκειμένου να αντισταθμίσει τις όποιες επιπτώσεις από το Brexit.

Οι συνέπειες του Brexit παραμένουν, στο μεταξύ, άγνωστες, αλλά διαφαίνονται δυσοίωνες, προειδοποίησε η Ενωση Αυτοκινητοβιομηχανιών και Αντιπροσωπειών εάν η κυβέρνηση δεν διατηρήσει το καθεστώς ελεύθερης πρόσβασης στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στις 23 Ιουνίου, οι Βρετανοί εξέπληξαν όλον τον κόσμο επειδή ψήφισαν στο δημοψήφισμα για το Brexit την έξοδο της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η Βρετανία κατασκεύασε τον Ιούνιο 158.641 οχήματα, δηλαδή κατά 10,4% περισσότερα σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Η Ενωση Αυτοκινητοβιομηχανιών και Αντιπροσωπειών δεν είναι ο μοναδικός φορέας επιχειρηματιών που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης. Μεγάλη απαισιοδοξία έχει, κυρίως, εκφραστεί στο Σίτι του Λονδίνου και οι παράγοντες του χρηματοοικονομικού κλάδου τονίζουν την αναγκαιότητα διατήρησης του «τραπεζικού διαβατηρίου» έτσι ώστε τράπεζες και επενδυτικές εταιρείες να έχουν πρόσβαση στην παροχή υπηρεσιών της ενιαίας αγοράς και στις αγορές κεφαλαίου της ηπειρωτικής Ευρώπης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή