Βαρύ κλίμα στις διεθνείς αγορές μετοχών

Βαρύ κλίμα στις διεθνείς αγορές μετοχών

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tα αποτελέσματα των στρες τεστ των τραπεζών της Ευρωζώνης μπορεί να πρωταγωνίστησαν στη χθεσινή συνεδρίαση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, αλλά αρνητικό ρόλο διαδραμάτισαν στοιχεία που έδειξαν εξασθένηση της μεταποίησης στην Ευρωζώνη και στην Κίνα. Το κλίμα επιβαρύνθηκε περαιτέρω από την πτώση κερδών της Porsche το α΄ εξάμηνο του έτους και τα χαμηλότερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της Heineken, τα οποία οδήγησαν σε πτώση 3,7% τη μετοχή της. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax υποχώρησε κατά 0,07%, ο γαλλικός δείκτης κατά 0,69%, ο βρετανικός δείκτης κατά 0,45% και ο ιταλικός FTSE Mib κατά 1,73%.

Στη Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 παρουσίαζαν απώλειες περίπου 0,2% λίγο πριν από το κλείσιμο. Κλίμα απαισιοδοξίας επισκίασε τον κλάδο ενέργειας λόγω της υπερπροσφοράς που εξακολουθεί να επικρατεί και δεν επιτρέπει ανάκαμψη των τιμών. Η επιδείνωση των συνθηκών μεταποίησης στη Βρετανία οδήγησε τη στερλίνα σε πτώση 0,26% στο 1,3190 δολ. έναντι 16 από τα ισχυρότερα νομίσματα στον κόσμο. Απώλειες 0,3% εμφάνισε το ευρώ στο 1,1167 δολ. μετά την ανακοίνωση για επιβράδυνση του μεταποιητικού κλάδου στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο, με πτώση του δείκτη στις 52 μονάδες από τις 52,8 τον Ιούνιο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή