Ευρωπαϊκές αγορές μετοχών δύο ταχυτήτων

Ευρωπαϊκές αγορές μετοχών δύο ταχυτήτων

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ορισμένες από τις ευρωπαϊκές αγορές σημείωσαν ελαφρά κέρδη χθες μετά τη συντονισμένη πτώση της προηγούμενης συνεδρίασης, κυρίως χάρη στα ενθαρρυντικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα σχετικά με την ανάπτυξη της Ευρωζώνης. Το Λονδίνο, όμως, έκλεισε με νέες απώλειες, μολονότι φημολογoύνταν ότι στη σημερινή συνεδρίασή της η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια στο ιστορικό χαμηλό 0,25%. Ο δείκτης FTSE 100 έχασε 0,17%, καθώς είχε προηγηθεί η είδηση ότι τον Ιούλιο σημείωσε επιβράδυνση ο τομέας των υπηρεσιών στη Βρετανία, προφανώς ως συνεπακόλουθο του Brexit. Δεδομένου ότι ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (ΡΜΙ) έδειξε στασιμότητα και στη Γαλλία, υποχώρησε η αγορά του Παρισιού, με τον δείκτη CAC 40 να κλείνει με πτώση 0,16%.

Το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης έκλεισε με κέρδη 0,26%, καθώς τα στοιχεία κατέδειξαν νωρίτερα ότι η γερμανική οικονομία οδεύει καλώς και ο τομέας των υπηρεσιών αναπτύσσεται. Σε ό,τι αφορά τις τιμές του πετρελαίου, σημείωναν διακυμάνσεις στη διάρκεια της συνεδρίασης, με το αργό να ανακάμπτει ελαφρώς το βράδυ στα 40,7 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα σε επίπεδα κάτω από τα 40 δολάρια. Σε επίπεδα κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι κυμαινόταν το Brent.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή