Κέρδη για πετρέλαιο, άνοδος στα χρηματιστήρια

Κέρδη για πετρέλαιο, άνοδος στα χρηματιστήρια

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντόνως ανοδικά κινήθηκαν χθες οι τιμές του πετρελαίου, χάρη στις εικασίες ότι ο ΟΠΕΚ θα επιχειρήσει τον Σεπτέμβριο να πετύχει συμφωνία για «πάγωμα» της παραγωγής. Το πετρέλαιο τύπου Βrent ενισχυόταν χθες βράδυ κατά 2,62% στα 45,43 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό (WTI) ενισχυόταν κατά 3,13% στα 43,11 δολάρια το βαρέλι. Ανοδικά έκλεισαν και πολλά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια χάρη στην άνοδο της μετοχής μεγάλων τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,01% και ο τραπεζικός του δείκτης κατέγραψε άνοδο 1,4%. Στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με κέρδη 0,6% και στο Λονδίνο ο FTSE 100 συνέχισε να ενισχύεται, έκλεισε με άνοδο 0,2%, χάρη στη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής που αποφάσισε η Τράπεζα της Αγγλίας την περασμένη Πέμπτη. Ανοδο, 0,1%, είχαμε και στο Παρίσι για τον CAC 40 και στη Μαδρίτη όπου ο IBEX 35 έκλεισε με κέρδη 0,3%.

Στη Wall Street  η συνεδρίαση είχε ξεκινήσει ανοδικά μετά το κλείσιμο της Παρασκευής στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, χάρη στην άνοδο της απασχόλησης τον Ιούλιο, ωστόσο στη συνέχεια και λίγο πριν από το κλείσιμο υπήρξε ρευστοποίηση κερδών, με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 0,11% και τον S&P 500 να καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,09%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή