Ωθηση από τις τράπεζες στις ευρωπαϊκές αγορές

Ωθηση από τις τράπεζες στις ευρωπαϊκές αγορές

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ο βράδυ το αργό κυμαινόταν στα 43,10 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 42,95 δολάρια το βαρέλι, καθώς αναθερμαίνεται η προσδοκία ότι σε συνάντηση του Σεπτεμβρίου θα συναφθεί συμφωνία για πάγωμα της παραγωγής μεταξύ πετρελαιοπαραγωγών χωρών. Παράλληλα, οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν χθες ανοδικά, ενισχυμένες από την ανάκαμψη ορισμένων τραπεζικών μετοχών. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε ο δείκτης XETRA DAX της Φρανκφούρτης που έκλεισε με κέρδη 2,5% αλλά και οι δείκτες ΙΒΕΧ 35 της Μαδρίτης και ο CAC 40 της Γαλλίας που έκλεισαν με κέρδη 1,2% και 1,19% αντιστοίχως. Εξάλλου, η στερλίνα συνέχισε την πτωτική της πορεία για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση μετά τη δήλωση στελεχών της Τράπεζας της Αγγλίας ότι ενδέχεται να προχωρήσουν σε χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής αν εμφανισθούν σημάδια επιδείνωσης της βρετανικής οικονομίας.

Σημειώνοντας υποχώρηση 0,4% έναντι του δολαρίου, το βρετανικό νόμισμα υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα και το βράδυ κυμαινόταν στο 1,300 δολάρια. Το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ που το βράδυ κυμαινόταν στο 1,1109 δολάριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή