Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλίμα απαισιοδοξίας επικράτησε χθες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου αλλά και τα απογοητευτικά αποτελέσματα από τη δανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Novozymes και τον γερμανικό ενεργειακό κολοσσό E.ON. Αναλυτικότερα, ο γερμανικός δείκτης Dax έκλεισε χθες με πτώση 0,39% και ο γαλλικός δείκτης Cac-40 με απώλειες 0,36%, ενώ ο δείκτης FTSE-100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,22%.

Με οριακές απώλειες κινήθηκε ο δείκτης FTSE Mib στο Μιλάνο (-0,03%) και ο ισπανικός δείκτης Ibex-5 υποχώρησε κατά 0,08%. Σε χθεσινή δημοπρασία 10ετών γερμανικών ομολόγων που υπερκαλύφθηκε με 5,7 δισ. ευρώ έναντι στόχου για την άντληση 5 δισ., οι αποδόσεις υποχώρησαν σε νέο ιστορικό χαμηλό -0,09% από το προηγούμενο ρεκόρ του -0,05%. Στη Βρετανία, οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων υποχώρησαν, επίσης, στο ιστορικό χαμηλό του 0,529%, ενώ αρνητικό πρόσημο καταγράφηκε στα ομόλογα που λήγουν το 2019 και το 2020 λόγω της επέκτασης των μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης από την κεντρική τράπεζα της χώρας. Την Τρίτη, η Τράπεζα της Αγγλίας δεν κατάφερε να καλύψει τον νέο στόχο στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, τον οποίο έθεσε για να θωρακίσει την οικονομία από το Brexit. Επανήλθε με επιτυχία την Τετάρτη, στοχεύοντας σε τίτλους με μικρότερη ωρίμανση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή