Μικρή άνοδος σημειώθηκε στις ευρωπαϊκές αγορές

Μικρή άνοδος σημειώθηκε στις ευρωπαϊκές αγορές

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μικρή άνοδο έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX Europe 600 έκλεισε χθες με άνοδο 0,1%, με τη μετοχή της ελβετικής εταιρείας χημικών Cygenta να κλείνει με άνοδο 10,6%, χάρη στο γεγονός ότι οι αμερικανικές αρχές ενέκριναν την εξαγορά της από την κινεζική ChemChina. Ωστόσο, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,44%, στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχώρησε κατά 0,47% και στο Παρίσι ο CAC επίσης υποχώρησε, κατά 0,24%. Αντιθέτως, ανοδικά κινήθηκαν τα χρηματιστήρια σε Μαδρίτη και σε Μιλάνο, με τον ΙΒΕΧ 35 να κλείνει με άνοδο 0,21% και τον FTSE MIB να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση με κέρδη 0,22%. Εν αναμονή του συμποσίου της Fed την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή, το δολάριο ενισχυόταν χθες κατά 0,07% έναντι δέσμης έξι νομισμάτων και το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,06% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, με την ισοτιμία να κυμαίνεται γύρω από το 1.1318.

Το πετρέλαιο υποχωρούσε εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των κινεζικών εξαγωγών πετρελαιοειδών και της αύξησης του αριθμού των ενεργών πετρελαιοπηγών στις ΗΠΑ. Το Brent υποχωρούσε κατά 2,91%, στα 49,40 δολάρια το βαρέλι, και το αμερικανικό αργό υποχωρούσε κατά το ίδιο ποσοστό, στα 47,11 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή