Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές για δεύτερη μέρα

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές για δεύτερη μέρα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεύτερη μέρα ανόδου ήταν η χθεσινή στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το κλίμα να επηρεάζεται θετικά από τα κέρδη των εταιρειών, τα οποία ήταν καλύτερα των προσδοκωμένων. Κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες ήταν η πρώτη φορά που οι ευρωπαϊκοί δείκτες σημείωσαν κέρδη σε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις τους.

Ειδικότερα, οι μεγάλοι όμιλοι λιανεμπορίου Carrefour και Zalando έσυραν τον χορό ανόδου των τιμών των μετοχών του κλάδου – ο πρώτος ανακοίνωσε πωλήσεις υπεράνω των προβλέψεων, ο δεύτερος αναθεώρησε επί τα βελτίω τις προβλέψεις για τα κέρδη του.

Επιπλέον, ανοδικά κινήθηκε και η τιμή της μετοχής της ASML, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής κατασκευάστριας ημιαγωγών λόγω προβλέψεων για βελτιωμένη κερδοφορία του τελευταίου τριμήνου του 2016. Στην αγορά εμπορευμάτων το αργό Νέας Υόρκης ενισχύθηκε χθες 3% στα 51,71 δολάρια το βαρέλι και στο Λονδίνο το Brent 2,3% στα 52,86 δολάρια το βαρέλι, χάρη στην απροσδόκητη μείωση των αποθεμάτων των ΗΠΑ. Αυτό ευνόησε και τις μετοχές των ενεργειακών ομίλων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με +0,3%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 με +0,31%, στο Παρίσι ο CAC 40 με +0,25% και στη Φρανκφούρτη ο DAX με κέρδη 0,13%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή