Αμετάβλητες οι αγορές της Ευρώπης

Αμετάβλητες οι αγορές της Ευρώπης

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμετάβλητα έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, έπειτα από οκτώ συναπτές πτωτικές συνεδριάσεις. Τα κέρδη που είχαν στην αρχή της συνεδρίασης τελικά εξανεμίστηκαν μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει έγκριση από το Κοινοβούλιο προτού ενεργοποιήσει τη διαδικασία εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ο Ftse 100 στο Λονδίνο έκλεισε με πτώση 0,8%. Αντιθέτως, η λίρα ενισχυόταν χθες βράδυ κατά 1,3% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, χάρη στη δικαστική απόφαση αλλά και στο γεγονός ότι η Τράπεζα της Αγγλίας δεν προτίθεται να μειώσει εκ νέου το βασικό επιτόκιο δανεισμού.

Η απόδοση των βρετανικών δεκαετών ομολόγων αυξήθηκε χθες μέχρι το 1,258% και εν συνεχεία υποχώρησε στο 1,23%, αυξημένη κατά έξι μονάδες βάσης σε σύγκριση με χθες. Ανοδικά κατά τέσσερις μονάδες βάσης κινήθηκε χθες και η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς ομολόγου, η οποία ανήλθε στο 0,174. Ο Dax έκλεισε με πτώση 0,4%, τη στιγμή που ο Dow Jones ήταν αμετάβλητος και ο S&P 500 υποχωρούσε κατά 0,26%. Το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,13% έναντι του δολαρίου και η ισοτιμία κυμαινόταν γύρω στο 1,1114. Το πετρέλαιο Brent υποχωρούσε κατά 0,90%, στα 46,44 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή