Πτώση των ευρωπαϊκών αγορών

Πτώση των ευρωπαϊκών αγορών

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, τηρώντας στάση αναμονής, ενόψει της απόφασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για αύξηση των επιτοκίων πρώτη φορά φέτος – η Fed, τελικά, τα αύξησε κατά 25 μονάδες βάσης και προετοιμάζεται για αυξήσεις με ταχύτερο ρυθμό το 2017. «Παραδοσιακά, οι επενδυτές κινούνται με επιφύλαξη πριν από την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ», παρατηρούν οι αναλυτές Μάικ βαν Ντάλκεν και Χένρι Κροφτ της Accendo Markets. «Επιπλέον, οι επενδυτές προσέβλεπαν σε επικαιροποιημένη κατεύθυνση για τις επικείμενες αυξήσεις επιτοκίων, η οποία ενδεχομένως να επηρεάσει και την αποτίμηση όλων των κατηγοριών των επενδυτικών προϊόντων». Το δολάριο εξασθένησε έναντι καλαθιού έξι νομισμάτων.

Το Βrent στο Λονδίνο υποχώρησε 70 σεντ, στα 55,03 δολάρια το βαρέλι, και το αργό Νέας Υόρκης κατά 71 σεντ, στα 52,27 δολάρια το βαρέλι, λόγω της απροσδόκητης αύξησης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με πτώση 0,5%, ενώ είχε προηγουμένως φθάσει στα υψηλότερα επίπεδά του από τον Ιανουάριο. Στο Λονδίνο ο Ftse 100 έκλεισε με -0,28%, στο Παρίσι ο Cac 40 με κάμψη 0,72% και στη Φρανκφούρτη ο Dax με απώλειες 0,35%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή