Μεικτές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Μεικτές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, σε αντίθεση με το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, που έκλεισε με κέρδη 0,54% στην πρώτη του συνεδρίαση έπειτα από αργία τεσσάρων ημερών. Εκλεισαν με πτώση 0,78% και 0,34% οι δείκτες Ftse Mib του Μιλάνου και Ibex 35 της Μαδρίτης, και σχεδόν αμετάβλητος με -0,01% ο Cac 40 της Γαλλίας.

Ερμηνεύοντας την άνοδο του Ftse 100, αναλυτές όπως ο Ντέιβιντ Τσέταμ της χρηματιστηριακής ΧΤΒ μιλούν για ένα επαναλαμβανόμενο φαινόμενο: την άνοδο των μετοχών την περίοδο ανάμεσα στα Χριστούγεννα και το νέο έτος. Σύμφωνα με τον Μάικ βαν Ντούλκεν της Accendo Markets, η αγορά του Λονδίνου σημείωσε άνοδο, χάρη στον τομέα των εμπορευμάτων που ενισχύεται ακολουθώντας τις τιμές του πετρελαίου που κινούνται ανοδικά. Το αργό ΗΠΑ κυμαινόταν χθες βράδυ στα 54,06 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 56,26 δολάρια το βαρέλι, εν αναμονή των στοιχείων για τα ενεργειακά αποθέματα των ΗΠΑ που θα δοθούν σήμερα στη δημοσιότητα. Ο μαύρος χρυσός ενισχύεται λόγω της προσδοκίας για μείωση της παραγωγής, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2017, όταν θα τεθεί σε ισχύ η σχετική συμφωνία μεταξύ πετρελαιοπαραγωγών χωρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή