Στα 48,88 δολάρια έπεσε το αργό

Στα 48,88 δολάρια έπεσε το αργό

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρή άνοδο (0,1%) παρουσίασε χθες ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, με τον τραπεζικό κλάδο να εμφανίζει τα μεγαλύτερα κέρδη, λόγω της απόφασης της ΕΚΤ να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική της. Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος έκλεισε με άνοδο 1,1%, επιτυγχάνοντας έτσι να αντισταθμίσει έως έναν βαθμό το κλίμα απαισιοδοξίας, εξαιτίας της πτώσης των τιμών του πετρελαίου και απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων. Ομως, η μετοχή του ολλανδικού ομίλου Akzo Nobel αναρριχήθηκε 13%, στο ζενίθ διετίας, επειδή απέρριψε πρόταση εξαγοράς από την αμερικανική PPG Industries. Στο Λονδίνο, ο δείκτης Ftse 100 υποχώρησε κατά 0,27%. Αντιθέτως, ο γερμανικός δείκτης Dax και ο γαλλικός δείκτης Cac 40 ενισχύθηκαν κατά 0,09% και 0,42%, αντίστοιχα.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού πετρελαίου έπεσε στα 48,88 δολάρια και η τιμή του Brent στο Λονδίνο υποχώρησε στα 52,51 δολάρια, ύστερα από ανακοίνωση για αύξηση των αποθεμάτων του «μαύρου χρυσού» στα επίπεδα ρεκόρ των 8,2 εκατ. βαρελιών μία εβδομάδα πριν. Στη Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500, πριν από το κλείσιμο, σημείωναν πτώση 0,12% και 0,03%, αντίστοιχα. Το ευρώ προς το δολάριο ενισχύθηκε κατά 0,6%, στo 1,0598 δολ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή