Κέρδη για τις ευρωπαϊκές αγορές

Κέρδη για τις ευρωπαϊκές αγορές

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κυρίως λόγω της ανόδου των μετοχών των μεταλλευτικών και εξορυκτικών εταιρειών, ενώ θετική ήταν και η επίδραση της ανακοίνωσης διαφόρων εξαγορών. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,4%. Παρ’ όλα αυτά, οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών την Τετάρτη, για την αναμενόμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων δανεισμού την ίδια ημέρα και για τη σύνοδο του G-20 την Παρασκευή και το Σάββατο.

Στο Λονδίνο, ο Ftse 100 έκλεισε με άνοδο 0,4%, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Σκωτίας ανακοίνωσε πως θα επιδιώξει τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της χώρας. Στη Φρανκφούρτη ο Dax έκλεισε με κέρδη 0,2%. Κερδοφόρες ήταν οι συνεδριάσεις για τον γαλλικό Cac 40 (0,13%) και τον ιταλικό Ftse Mib (0,25%). Στην Ισπανία, αντιθέτως, ο Ibex 35 έκλεισε με πτώση 0,1%. Στη Wall Street, Dow Jones και S&P 500 υποχωρούσαν, νωρίς το βράδυ, κατά 0,15% και κατά 0,11%, αντίστοιχα, με τους επενδυτές να έχουν προεξοφλήσει την αύξηση των επιτοκίων δανεισμού την Τετάρτη. Το δολάριο υποχώρησε κατά 0,2% έναντι καλαθιού ξένων νομισμάτων, ενώ το πετρέλαιο ήταν σχεδόν αμετάβλητο στα 48,42 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή