Πτώση στις αγορές της Ευρώπης

Πτώση στις αγορές της Ευρώπης

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν χθες με υποχώρηση, παρά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τη μείωση της ανεργίας και την επιτάχυνση της μεταποίησης. Οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις, καθώς είχαν προηγηθεί πέντε συναπτές ανοδικές συνεδριάσεις. Οπως σχολίασε ο Μάικλ Χιούσον, αναλυτής της CMC Markets στη Βρετανία, «οι μετοχές είχαν πολύ καλή πορεία από την αρχή του έτους, παρά την ανησυχία για την πολιτική αστάθεια στην Ευρώπη, τα προβλήματα του τραπεζικού κλάδου και την ενεργοποίηση του άρθρου 50 την περασμένη εβδομάδα».

Τη μεγαλύτερη υποχώρηση σημείωσαν οι μετοχές των τραπεζών, των αυτοκινητοβιομηχανιών και των ασφαλιστικών. Θεαματική ήταν, άλλωστε, η πτώση κατά 69% της μετοχής της Imagination Technologies, όταν ο σημαντικότερος πελάτης της, η Apple, της γνωστοποίησε ότι εφεξής δεν θα χρησιμοποιεί τη δική της τεχνολογία γραφικών στα νέα της προϊόντα. Ο δείκτης Ftse 100 του Λονδίνου έκλεισε με υποχώρηση 0,55%. Επίσης, έκλεισαν με απώλειες 0,45% ο Xetra Dax της Φρανκφούρτης και 0,71% ο Cac 40 της Γαλλίας. Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι δείκτες Ftse Mib και Ibex 35, που έκλεισαν με πτώση 1,22% και 1,32% αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή