Κέρδη κατέγραψε η Wall Street

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με οριακά κέρδη (0,02%) έκλεισε χθες ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, ενώ ο δείκτης εταιρειών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq σημείωσε νέο υψηλό ρεκόρ, στη διάρκεια της συνεδρίασης. Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση στοιχείων που έδειξαν αύξηση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ κατά 230.000 τον Μάρτιο. Λίγο πριν από το κλείσιμο της Wall Street, οι δείκτες S&P 500 και Dow Jones εμφάνιζαν άνοδο άνω του 0,6%, καθώς τα προαναφερόμενα στοιχεία για την απασχόληση ενισχύουν τις προσδοκίες για περαιτέρω ενίσχυση της αμερικανικής ανάπτυξης.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης Ftse 100 ενισχύθηκε κατά 0,13%. Αντίθετα, ο δείκτης Dax στη Φρανκφούρτη και ο δείκτης Cac 40 στο Παρίσι υποχώρησαν κατά 0,53% και 0,18%, αντίστοιχα. Σημαντική άνοδο παρουσίασαν, επιπροσθέτως, οι τιμές του πετρελαίου έπειτα από τη δημοσιοποίηση στοιχείων για απρόσμενη αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου. Η τιμή του αργού πετρελαίου έφθασε τα 51,14 δολάρια με άνοδο 0,22% και η τιμή του Brent διαμορφώθηκε στα 54,36 δολάρια με κέρδη 0,35%. Το ευρώ διολίσθησε κατά 0,2%, στο 1,0649 δολάριο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή