Υψηλό πενταμήνου για τον χρυσό

Υψηλό πενταμήνου για τον χρυσό

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ασφαλές καταφύγιο του χρυσού στρέφονται οι επενδυτές, εν μέσω των εντεινόμενων γεωπολιτικών κινδύνων σε Συρία και Βόρεια Κορέα, γι’ αυτό και η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έφτασε χθες στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών. Τα προθεσμιακά συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου έφθασαν στα 1.277,80 δολάρια η ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού, το πρώτο τρίμηνο του έτους σημειώθηκαν εισροές ρεκόρ σε αμοιβαία κεφάλαια που επενδύουν σε χρυσό. Εξάλλου, η τιμή του πετρελαίου έχει σημειώσει συνολική άνοδο κατά 6% μέσα στις τελευταίες έξι συνεδριάσεις, καθώς η αγορά προβλέπει ότι η Σαουδική Αραβία θα επιβάλει περαιτέρω μείωση της παραγωγής. Υποχώρησαν, ωστόσο, στη διάρκεια της συνεδρίασης, όταν τα επίπεδα των αποθεμάτων στις ΗΠΑ έδειξαν πως παραμένει το πλεόνασμα στην παγκόσμια αγορά.

Το αργό ΗΠΑ κυμαινόταν το βράδυ στα 53,05 δολάρια το βαρέλι και το Brent τα 55,17 δολάρια το βαρέλι. Παράλληλα, υποχώρησαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τον Ftse 100 του Λονδίνου να κλείνει με απώλειες 0,22% και τον Cac 40 της Γαλλίας με υποχώρηση 0,01%. Μοναδική εξαίρεση ο Xetra Dax της Φρανκφούρτης, που έκλεσει με άνοδο 0,13%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή