Κέρδη για Daimler το α΄ τρίμηνο 2017

Κέρδη για Daimler το α΄ τρίμηνο 2017

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλασιάστηκαν τα κέρδη της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Daimler το πρώτο τρίμηνο του 2017, διότι αυξήθηκε η ζήτηση για τα οχήματα της Mercedes-Benz, όπως συνέβη με το μοντέλο της E-Class Sedan. Οι πωλήσεις της ξεπέρασαν εκείνες της ανταγωνίστριας BMW AG. Σε χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας Daimler, που εδρεύει στη Στουτγάρδη, τα κέρδη της προ φόρων και αποσβέσεων ανήλθαν στα 4 δισ. ευρώ, από 2,15 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Τα κέρδη της Mercedes-Benz Cars, θυγατρικής της Daimler, αυξήθηκαν κατά 60% σε σύγκριση με πέρυσι, στα 2,24 δισ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις του μοντέλου της S-Class Sedan αυξήθηκαν κατά 16%.

Αντίθετα, η ανταγωνίστριά της BMW αύξησε τις πωλήσεις της την ίδια περίοδο κατά 5,3%. Η εταιρεία Daimler έχει κατορθώσει με επιτυχία να αναμορφώσει τα μοντέλα της, μέσω της προώθησης σπορ αυτοκινήτων όπως το νέο SUV, GLC coupe.

Σύμφωνα με τον Τζορτζ Ντιενγκ, αναλυτή για λογαριασμό της εταιρείας Natixis, «η Daimler πραγματοποίησε το 2017 μια πολύ δυνατή αρχή. Η εξαιρετική απόδοση της εταιρείας οφείλεται σε κάποια θετικά στοιχεία. Το κέρδος που σημείωσε η εταιρεία είναι πολύ σταθερό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή