Αμετάβλητα διατήρησε η Fed τα επιτόκια δανεισμού

Αμετάβλητα διατήρησε η Fed τα επιτόκια δανεισμού

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμετάβλητα διατήρησε χθες η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed) τα επιτόκια δανεισμού στο 0,75% με 1%, ενώ χαρακτήρισε «παροδική» την επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο. H Fed τόνισε πως η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή, η κατανάλωση επίσης, ενώ ενισχύονται και οι επενδύσεις. Παράλληλα, στην ανακοίνωση Τύπου της Fed αναφέρεται πως η κεντρική τράπεζα θα εξακολουθήσει να μετακυλίει τα ομόλογα που είχε αγοράσει την περίοδο της ποσοτικής χαλάρωσης, μέχρι να έχει προχωρήσει η διαδικασία εξομάλυνσης των επιτοκίων δανεισμού. Η απόφαση δείχνει ότι η Fed θεωρεί πως η ανάκαμψη και οι προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας παραμένουν ισχυρές και ότι σκοπεύει να αυξήσει τα επιτόκια δανεισμού δύο ακόμη φορές στη διάρκεια του 2017.

Με μικρή πτώση έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το υψηλό 20 μηνών που είχαν πετύχει την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές αποφάσισαν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη τους, έπειτα από την ανακοίνωση ορισμένων μάλλον απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων χθες. Οι μετοχές αρκετών εκ των προμηθευτών της Apple υποχώρησαν χθες, αφότου η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε πτώση των πωλήσεων του iPhone, γεγονός που οδήγησε τον δείκτη Nasdaq σε πτώση μέχρι και 1,4%, προτού περιορίσει τις απώλειες. O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε χθες σχεδόν αμετάβλητος, αν και εμφάνιζε απώλειες κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης.

Στο Λονδίνο, ο Ftse 100 έκλεισε με πτώση 0,3%, καθώς φαίνεται να επιδεινώνονται οι σχέσεις της Βρετανίας με την Ε.Ε. Στη Φρανκφούρτη, ο Dax έκλεισε με άνοδο 0,1%, ενώ στο Παρίσι ο Cac 40 υποχώρησε κατά 0,1%. Μικρά κέρδη (+0,15) πέτυχε στη Μαδρίτη ο Ibex 35, ενώ και στο Μιλάνο ο Ftse Mib έκλεισε με οριακή άνοδο 0,1%. Στη Wall Street, ο S&P 500 υποχωρούσε χθες το βράδυ κατά 0,28% και ο Dow Jones κατά 0,09%. Ο Nasdaq είχε περιορίσει τις απώλειες που προκάλεσαν τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Apple και υποχωρούσε κατά 0,45%. Ο δείκτης του αμερικανικού δολαρίου έναντι καλαθιού σημαντικών ξένων νομισμάτων ενισχύθηκε χθες κατά 0,2%, ενώ το ευρώ υποχωρούσε έναντι του δολαρίου κατά 0,14%, με την ισοτιμία να κυμαίνεται γύρω από το 1,0915. Οι τιμές του πετρελαίου ανέκαμψαν χθες μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών με το Brent να ενισχύεται κατά 0,67%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή