Μείωση εταιρικών φόρων εξετάζει ο Σόιμπλε

Μείωση εταιρικών φόρων εξετάζει ο Σόιμπλε

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γερμανική κυβέρνηση πιθανότατα θα αναγκαστεί να μειώσει τον συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων τα επόμενα χρόνια ώστε να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και άλλες χώρες, δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Περιμένω πως θα υπάρξει η ανάγκη να αναλάβουμε δράση στην εταιρική φορολογία τα επόμενα χρόνια, διότι σε ορισμένες χώρες, από τις ΗΠΑ μέχρι τη Βρετανία, αλλά και σε άλλες ηπείρους, γίνονται διάφορες σκέψεις τις οποίες δεν μπορούμε απλώς να αγνοήσουμε», είπε ο κ. Σόιμπλε μιλώντας σε συνέδριο για την αγορά ακινήτων. Το Συντηρητικό Κόμμα της Βρετανίας αναφέρει στο προεκλογικό του μανιφέστο πως θα μειώσει τη φορολογία επιχειρήσεων στο 17% μέχρι το 2020, από 19% σήμερα. Επίσης, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ έχει απειλήσει πως αν δεν αποσπάσει η Βρετανία ικανοποιητική εμπορική συμφωνία από την Ε.Ε. τότε θα μπορούσε να μειώσει ακόμη περισσότερο τη φορολογία επιχειρήσεων. Στις ΗΠΑ ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει παρουσιάσει σχέδιο για τη μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων από το 35% σήμερα στο 15%. Ο συντελεστής φορολογίας επιχειρήσεων στη Γερμανία είναι σήμερα 29,79%, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας συμβούλων KPMG. Ο κ. Σόιμπλε είπε πως αν συνεχίσει η Γερμανία να ακολουθεί την τρέχουσα δημοσιονομική πολιτική και αν παραμείνει ανταγωνιστική, τότε θα έχει δημοσιονομικό περιθώριο 15 δισ. ευρώ τον χρόνο.

Παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε διαβεβαίωσε τους συνέδρους ότι ο ίδιος και η καγκελάριος Μέρκελ θα αναλάβουν δράση ώστε να αυξήσουν το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη Γερμανία, ενώ διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει «φούσκα» στην αγορά ακινήτων της χώρας. Το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη Γερμανία είναι μόλις 45%, ενώ ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι κοντά στο 70%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή