Μέρκελ: Απίθανο να πληρώσουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι τη διάσωση της Air Berlin

Μέρκελ: Απίθανο να πληρώσουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι τη διάσωση της Air Berlin

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Γερμανοί φορολογούμενοι είναι πολύ πιθανόν να μην χρειαστεί να πληρώσουν για τη διάσωση της Air Berlin, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, μία ημέρα αφού η δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική αεροπορική εταιρία ζήτησε να εκκινήσει η διαδικασία πτώχευσής της.

Το Βερολίνο δεσμεύθηκε να παράσχει ένα ενδιάμεσο δάνειο ύψους 150 εκατ. ευρώ προκειμένου να συνεχίσουν να πετούν τα αεροσκάφη της εταιρίας για τρεις μήνες και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των 7.200 εργαζομένων της στη Γερμανία ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις.

Ερωτηθείσα σε συνέντευξη στο YouTube για το πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος να πληρώσουν οι φορολογούμενοι για μια διάσωση, η Μέρκελ απάντησε: «Είναι αρκετά χαμηλός, διαφορετικά δεν θα μας επιτρεπόταν να δώσουμε αυτό το ενδιάμεσο δάνειο… Μπορούμε να πούμε ότι κατά πάσα πιθανότητα ο φορολογούμενος δεν θα χρειαστεί να πληρώσει για αυτό».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT