Αγωγή κατά της κυβέρνησης Τραμπ από επιχειρηματίες

Αγωγή κατά της κυβέρνησης Τραμπ από επιχειρηματίες

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αμερικανική ένωση διαχειριστών επιχειρηματικών κεφαλαίων κατέθεσε χθες αγωγή κατά της κυβέρνησης Τραμπ, κατηγορώντας την ότι καθυστερεί παρατύπως την εφαρμογή κανονισμού που δίνει σε αλλοδαπούς το δικαίωμα να παραμείνουν στις ΗΠΑ μέχρι πέντε έτη, ώστε να αναπτύξουν τις νεοφυείς επιχειρήσεις τους. Ο σχετικός κανονισμός είχε ψηφιστεί επί κυβερνήσεως Ομπάμα και επρόκειτο να ισχύσει από τον περασμένο Ιούλιο. Ωστόσο, η κυβέρνηση Τραμπ μετέθεσε την ημερομηνία εφαρμογής του νέου κανονισμού για τον Μάρτιο του 2018 και ανακοίνωσε ότι είναι «πολύ πιθανό» να τον ακυρώσει.

Σύμφωνα με την αγωγή, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ δεν ακολούθησε τη νόμιμη διαδικασία, δηλαδή δεν προειδοποίησε ούτε έδωσε το περιθώριο διαβούλευσης για την αλλαγή του κανονισμού. Οι ενάγοντες ζητούν από το δικαστήριο να απαγορεύσει στην κυβέρνηση Τραμπ να αναβάλει την εφαρμογή του κανονισμού και να την αναγκάσει να αρχίσει να δέχεται αιτήσεις από ξένους επιχειρηματίες οι οποίοι θέλουν να παραμείνουν στις ΗΠΑ για να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους. Η αμερικανική κυβέρνηση εκτιμούσε, επί Ομπάμα, ότι λιγότεροι από 3.000 ξένοι επιχειρηματίες θα είχαν το δικαίωμα να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Διεθνής Επιχειρηματίας», που θα τους επέτρεπε να ζήσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για περισσότερο από πέντε έτη. Ο κανονισμός αφορά ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων που κατέχουν οι ίδιοι σημαντικό μερίδιο της επιχείρησης. Επιπλέον, θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει σημαντική χρηματοδότηση από Αμερικανούς επενδυτές ή ενίσχυση από το αμερικανικό δημόσιο. Εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ δεν απάντησε σε αίτημα να σχολιάσει την κατάθεση της αγωγής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή