Απογοήτευσαν οι επιδόσεις μεγάλων εταιρειών

Απογοήτευσαν οι επιδόσεις μεγάλων εταιρειών

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kαθοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των περισσότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων κυρίως λόγω απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων. Στην αμερικανική αγορά πριν από το κλείσιμο οι δείκτες σημείωναν άνοδο. Το δολάριο ενισχύθηκε προς ένα καλάθι άλλων ισχυρών νομισμάτων – ειδικά προς το ευρώ το δολάριο ανήλθε στο 1,1657. Οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις στο πεδίο της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) και των φορολογικών μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Πριν από λίγες ημέρες οι Ρεπουμπλικανοί της Γερουσίας ανακοίνωσαν ότι τα σχέδιά τους για μείωση του φορολογικού συντελεστή, που αφορά τα κέρδη των επιχειρήσεων, μετατίθενται για το 2019.

Στην αγορά εμπορευμάτων χθες το πετρέλαιο υποχώρησε ελαφρώς λόγω πολιτικών αλλαγών στην ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας. Στο Λονδίνο, το πετρέλαιο τύπου Brent είχε μια απώλεια 1,07% στα 62,84 δολάρια το βαρέλι, ενώ στην αμερικανική αγορά το αργό Νέας Υόρκης είχε κάμψη 0,49% στα 56,46 δολάρια το βαρέλι.

Ειδικότερα, στη Γηραιά Ηπειρο ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με πτώση της τάξεως του 0,7% χθες, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδά του από τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2017. Σχεδόν όλοι οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες έκλεισαν με πτώση. Μετά και τη χθεσινή συνεδρίαση συμπληρώθηκαν πέντε ημέρες συνεχούς πτώσης για τον πανευρωπαϊκό δείκτη – πρόκειται για την πιο μακρά περίοδο απωλειών του από τα τέλη Μαΐου του 2017. Ωστόσο, αναλυτές επισημαίνουν πως από τις αρχές του χρόνου και μέχρι σήμερα οι μετοχές των ευρωπαϊκών εταιρειών είχαν επιδόσεις ρεκόρ. Παράλληλα, όλη αυτήν τη χρονιά η αστάθεια στις αγορές βρισκόταν στα χαμηλότερα επίπεδά της.

Χθες η τιμή της μετοχής της γαλλικής ενεργειακής EdF είχε τις μεγαλύτερες απώλειες κατά 10% λόγω του ότι αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις κερδών του 2018. Πλήγμα δέχθηκε και η τιμή μετοχής της ελβετικής εταιρείας βοηθημάτων ακοής Sonova. Ο λόγος ήταν ότι τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου απέχουν από τις προσδοκίες των αναλυτών. Η τιμή της μετοχής της Sonova υποχώρησε χθες κατά 2,4%.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 χθες έκλεισε με -0,24%, στο Παρίσι ο CAC 40 με πτώση της τάξεως του 0,73% και στη Φρανκφούρτη ο XETRA DAX με 0,04%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή