ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΑΕ: 430 αεροσκάφη αγοράζει από την Airbus η αμερικανική Indigo Partners

ΗΑΕ: 430 αεροσκάφη αγοράζει από την Airbus η αμερικανική Indigo Partners

Τα νερά της αεροπορικής έκθεσης στο Ντουμπάι τάραξε η αμερικανική εταιρεία «Indigo Partners» η οποία υπέγραψε με την Airbus τη μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία της ευρωπαϊκής εταιρείας.

Πρόκειται για την παραγγελία 430 αεροσκαφών, εκ των οποίων τα 273 είναι A320 και τα 157 αεροπλάνα τύπου A321, έναντι 49,5 δισ. δολαρίων ενώ η σχετική ανακοίνωση έγινε σήμερα στην αεροπορική έκθεση του Ντουμπάι.

Η εξέλιξη αυτή, κλιμακώνει τον ετήσιο ανταγωνισμό μεταξύ της ευρωπαϊκής Airbus και της αμερικανικής Boeing, για την συγκέντρωση του μεγαλύτερου αριθμού παραγγελιών αεροσκαφών πολιτικής αεροπορίας, με έμφαση στην εξυπηρέτηση των αναγκών αεροπορικών εταιριών χαμηλού οικονομικού κόστους.

Επίσης, η συμφωνία αποτελεί την πρώτη προσπάθεια αντεπίθεσης για την Airbus, η οποία είχε μείνει πίσω από την ανταγωνίστρια εταιρεία Boeing, στις παραγγελίες του έτους και ξεκίνησε όντας σε μειονεκτική θέση στην έκθεση που διεξάγεται από τις 12 μέχρι τις 16 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, οι παραγγελίες της Airbus φέτος είχαν πέσει κατά 35% σε σχέση με άλλες χρονιές. Η επόμενη μάχη που αναμένεται να δώσουν οι δύο εταιρείες είναι για την παραγγελία της εταιρείας Flydubai για 175 επιβατικά αεροσκάφη, με την Boeing να ξεκινάει από πλεονεκτική θέση, καθώς είναι η τρέχουσα προμηθεύτρια της flydubai.