Πιέσεις σε μετοχές, νευρικότητα στα ομόλογα

Πιέσεις σε μετοχές, νευρικότητα στα ομόλογα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Hμέρα απωλειών ήταν η χθεσινή για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ το ευρώ εξασθένησε προς το δολάριο. Οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων 5ετούς διάρκειας κινήθηκαν σε θετικό έδαφος πρώτη φορά σε μία διετία μετά τις δηλώσεις στελέχους της ΕΚΤ ότι το πρόγραμμα αγοράς τίτλων λήγει φέτος. Η δε απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων ανήλθε στο 0,625%, φθάνοντας στα υψηλότερα διετίας και πλέον. Στην αμερικανική αγορά οι χρηματιστηριακοί δείκτες πριν από το κλείσιμο σημείωναν πτώση, ενώ υπήρξαν μαζικές πωλήσεις κρατικών αμερικανικών ομολόγων. Αποτέλεσμα ήταν οι αποδόσεις να εκτιναχθούν στα υψηλότερα επίπεδά τους από το 2014.

Οι επενδυτές «ανεβάζουν ταχύτητα» ενόψει μιας εβδομάδας με σημαντικές ανακοινώσεις από τη Fed, το διάγγελμα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς το αμερικανικό έθνος, καθώς και με τη δημοσιοποίηση εταιρικών αποτελεσμάτων και οικονομικών στοιχείων απασχόλησης. Καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του κλίματος διαδραμάτισαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Apple πρόκειται να αναθεωρήσει κατά το ήμισυ τον στόχο παραγωγής των iPhone X το τρέχον τρίμηνο. Οι ανησυχίες για μειωμένες πωλήσεις εντάθηκαν, ενώ αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τα τριμηνιαία αποτελέσματα την Πέμπτη. Τις μεγαλύτερες απώλειες εμφάνισαν οι μετοχές των εταιρειών αμυντικού εξοπλισμού, ακινήτων και τηλεπικοινωνιών. Ο Dow Jones πριν από το κλείσιμο υποχωρούσε 0,33% και 0,29% ο S&P 500.

Το αργό Νέας Υόρκης χθες εξασθένησε 1,1% στα 65,40 δολάρια το βαρέλι. Συνολικά βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδά του το τελευταίο πεντάμηνο σε σχέση με το Brent. To αδύναμο δολάριο και η μείωση των πετρελαϊκών αποθεμάτων λειτουργούν υποστηρικτικά. Χθες, στο Λονδίνο, το πετρέλαιο τύπου Brent είχε πτώση 1,15% στα 69,37 δολάρια το βαρέλι. Ειδικότερα, στη Γηραιά Ηπειρο ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με πτώση της τάξεως του 0,2%, ενώ στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης ήταν η εξαγορά της Αblynx από τη φαρμακοβιομηχανία Sanofi και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της AMS, η οποία κατασκευάζει επεξεργαστές. Η μετοχή της τελευταίας ενισχύθηκε κατά 16%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με +0,08%. Στο Παρίσι ο CAC 40 με -0,14%, στη Φρανκφούρτη ο DAX με -0, 12% και στη Μαδρίτη o ΙΒΕΧ με απώλειες της τάξεως του 0,38%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή