Ηπιο Brexit «βλέπουν» CEO ευρωπαϊκών επιχειρήσεων

Ηπιο Brexit «βλέπουν» CEO ευρωπαϊκών επιχειρήσεων

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλά διευθυντικά στελέχη εταιρειών που εδρεύουν στη Βρετανία, στη Γαλλία, στη Γερμανία και στην Ισπανία εκτιμούν, σύμφωνα με έρευνα, ότι θα υπάρξει ήπιο Brexit, δηλαδή δεν θα σημειωθούν αλλαγές στις σχέσεις που διέπουν τη Βρετανία με την Ε.Ε. Εντούτοις, η συμβουλευτική FTI, που έκανε την έρευνα, προειδοποιεί για λανθασμένη ανάγνωση της πολιτικής πραγματικότητας από όσους τάσσονται υπέρ αυτής της άποψης. Σύμφωνα με τον Χανς Χακ, μέλος της ομάδας εργασίας της FTI, η βεβαιότητα σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις για το Brexit παραμένει περιορισμένη. Ο ίδιος, επίσης, επισήμανε, σύμφωνα με τους Financial Times, ότι υπάρχει έντονη αβεβαιότητα, διότι οι επιχειρήσεις δεν θα ενημερωθούν για τις αλλαγές που θα προκύψουν κατά τις εμπορικές διαπραγματεύσεις σχετικά σύντομα.

Σύμφωνα με την έρευνα, η πλειοψηφία των διευθυντικών στελεχών εκτιμά ότι και μετά το Brexit θα διατηρηθούν η ελεύθερη μετακίνηση προσώπων και η εποπτεία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Επίσης, το 58% των ερωτηθέντων εκτιμά πως το City του Λονδίνου θα εξακολουθήσει να προσφέρει χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., παρότι οι Βρυξέλλες έχουν αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Επιπλέον, παρά την επικείμενη έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε., φαίνεται ότι επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας σε μεγάλο κομμάτι του επιχειρηματικού κόσμου. Τα δύο τρίτα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα θεωρούν ότι ο τζίρος θα σημειώσει αύξηση ένα χρόνο μετά το Brexit, ενώ μόλις το 12% περιμένει να δει μείωση στον κύκλο εργασιών. Ακόμη, περίπου το 70% των επιχειρήσεων δηλώνει έτοιμο να αντιμετωπίσει το Brexit, ενώ οκτώ στους δέκα, σύμφωνα με πληροφορίες των FT, αναφέρουν ότι έχουν δημιουργήσει μια ομάδα η οποία θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν μετά την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή