«Ράλι» ανόδου για τις ιταλικές μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

«Ράλι» ανόδου για τις ιταλικές μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άνοδο ξεκίνησαν τον Ιούνιο οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, με τις ιταλικές μετοχές να καταγράφουν ράλι, καθώς η συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας φαίνεται να δίνει τέλος σε τρεις μήνες πολιτικού αδιεξόδου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,5% στην αρχή της διαπραγμάτευσης, ενώ οι γερμανικές μετοχές ενισχύθηκαν κατά 0,5% και ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κατά 0,6%.

Οι ιταλικές μετοχές κατέγραφαν ράλι 2,3%, με τις ιταλικές τράπεζες να ενισχύονται κατά 3,6%. Η πρόσφατη πολιτική αβεβαιότητα έπληξε τις ιταλικές μετοχές, οδηγώντας τον ιταλικό δείκτη αναφοράς σε πτώση άνω του 9% τον Μάιο, καταγράφοντας τη χειρότερη μηνιαία επίδοσή του από τον Ιούνιο του 2016.

Άνοδο 1,8% σημείωσε η μετοχή της Deutsche Bank, ύστερα από πτώση μεγαλύτερη του 7% στην προηγούμενη συνεδρίαση, μετά από δημοσίευμα ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα χαρακτήρισε πέρυσι «προβληματικές» τις δραστηριότητες της τράπεζας. Χθες, ο οίκος S&P υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Deutsche Bank σε BBB+ από A-.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή