Αποκλείει το ενδεχόμενο διαγραφής χρέους για την Ιταλία ο Σολτς

Αποκλείει το ενδεχόμενο διαγραφής χρέους για την Ιταλία ο Σολτς

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο διαγραφής χρέους για την Ιταλία απέκλεισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι η χώρα δεν θα χρεοκοπήσει και δεν θα βγει από την Ευρωζώνη.

«Είμαι απολύτως σίγουρος ότι η Ιταλία δεν θα αποτύχει. Η νέα κυβέρνηση ναι μεν βρίσκεται ενώπιον δύσκολων αποφάσεων, παραταύτα μπορούμε να το βλέπουμε αυτό με ηρεμία», δήλωσε ο κ. Σολτς χθες το βράδυ σε εκπομπή του δεύτερου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης ZFD, ενώ σε ό,τι αφορά την πιθανότητα άφεσης χρέους, τόνισε ότι «πρέπει απλώς κανείς να αποδεχτεί ότι τέτοιες ιδέες δεν εξετάζονται πλέον καθόλου – δεν πρέπει λοιπόν να ασχολούμαστε με αυτές».

Ο κ. Σολτς εξήγησε ότι ο κίνδυνος χρεοκοπίας ή εξόδου της Ιταλίας από την Ευρωζώνη «δεν είναι πραγματικός», αλλά και ότι ούτε η Γερμανία ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούν να εκβιαστούν από τη νέα κυβέρνηση στην Ρώμη. «Το υψηλό χρέος της χώρας όμως είναι για κάθε κυβέρνηση μια πρόκληση», ανάφερε.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε ακόμη ανοιχτός στο να βοηθούνται βραχυπρόθεσμα χώρες οι οποίες βρίσκονται σε κρίση, εν ανάγκη με δάνεια, και στην δημιουργία για αυτό μιας λεγόμενης «απαραίτητης δυνατότητας». Σημείωσε επίσης ότι δεν αποκλείεται να ληφθούν αποφάσεις για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στην Ε.Ε. ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι. Επί της αρχής, τόνισε, χρειάζονται κοινές αρχές στις οποίες συγκαταλέγονται η ίδια ευθύνη και οι «δυνατότητες αλληλεγγύης και της συνοχής». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή