Ανοδο σημειώνουν οι μετοχές μετά τη συμφωνία Τραμπ-Γιούνκερ για το εμπόριο

Ανοδο σημειώνουν οι μετοχές μετά τη συμφωνία Τραμπ-Γιούνκερ για το εμπόριο

43" χρόνος ανάγνωσης

Οι ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν άλμα στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα ύστερα από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-ΕΕ, ενισχύοντας τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Στις 10:20 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,4%, με τον γερμανικό δείκτη DAX, που έχει υποστεί πιέσεις λόγω της αβεβαιότητας για το παγκόσμιο εμπόριο, να ενισχύεται κατά 1%.

Το ράλι καταγράφεται μετά τη χθεσινή συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κατά την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος συμφώνησε να μην επιβάλουν οι ΗΠΑ δασμούς στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων για όσο διάστημα διαρκούν οι συνομιλίες για την εξάλειψη άλλων φραγμών στο εμπόριο, αποκλιμακώνοντας την απειλή ενός διατλαντικού εμπορικού πολέμου.

Ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών ήταν αυτός με τη μεγαλύτερη άνοδο, καταγράφοντας κέρδη 1,5%. Οι μετοχές των Fiat, Porsche, Volkswagen και BMW σημείωσαν νωρίτερα άνοδο κατά 2,9% έως 4,3%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ