ΗΠΑ: Παραιτήθηκαν οι συνιδρυτές του Instagram

ΗΠΑ: Παραιτήθηκαν οι συνιδρυτές του Instagram

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι συνιδρυτές του Instagram, Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ, παραιτήθηκαν από τις θέσεις του εκτελεστικού διευθυντή και του υπεύθυνου τεχνικών υπηρεσιών, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι Σύστρομ και Κρίγκερ δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για τους λόγους της αποχώρησής τους. Ο Σίστρομ έγραψε σε μία ανάρτησή του σε μπλογκ ότι σχεδιάζουν να έχουν κάποιο χρόνο εκτός εργασίας και να εξερευνήσουν «την περιέργεια και τη δημιουργικότητά τους».

Επίσης, δεν διευκρινίστηκε ποια θα είναι η τελευταία ημέρα της εργασίας τους στο Instagram, αλλά θα είναι σύντομα, σύμφωνα με την εταιρεία.

Σύμφωνα με το Bloomberg η παραίτηση των δύο ήρθε μετά από τις αυξανόμενες συγκρούσεις με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ σχετικά με τη λειτουργία του Instagram.

Πάντως ο ιδρυτής του Facebook χαρακτηρίζει τους Σύστρομ και Κρίγκερ ως «εξαιρετικούς στη δουλειά τους». «Εμαθα πολλά δουλεύοντας μαζί τους τα τελευταία έξι χρόνια και πραγματικά το απόλαυσα. Τους εύχομαι ό,τι καλύτερο και ανυπομονώ να δω τα επόμενα βήματά τους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Το Instagram που εξαγοράστηκε το 2012 από το Facebook για ένα δισεκατομμύριο δολάρια έχει ξεπεράσει τους ένα δισεκατομμύριο χρήστες και αναπτύχθηκε περαιτέρω προσθέτοντας τη δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων και σύντομων βίντεο. Το 2016 μάλιστα επέτρεψε στους χρήστες να προχωρούν σε αναρτήσεις βίντεο και φωτογραφιών που εξαφανίζονται μετά από 24 ώρες, εφαρμογή αντίστοιχη με αυτήν του Snapchat. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή