Για πρώτη φορά στα 132 χρόνια της Daimler ο CEO δεν είναι Γερμανός

Για πρώτη φορά στα 132 χρόνια της Daimler ο CEO δεν είναι Γερμανός

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O 49χρονος Σουηδός Ola Kaellenius θα είναι ο επόμενος CEO της Daimler, όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, αντικαθιστώντας , μετά από την ετήσια γενική συνέλευση  των μετόχων του 2019, τον Dieter Zetsche.

Η Daimler AG ανακοίνωσε μια αναδιοργάνωση στα ανώτατα κλιμάκιά της, που περιλαμβάνει και την αποχώρηση του 65χρονου Γερμανού διευθύνοντος συμβούλου της.

Ο Ola Kaellenius, είναι υπεύθυνος για το ερευνητικό κομμάτι στην Daimler και στην Mercedes Benz Cars και θα αναλάβει το 2019, ενώ ο Zetsche θα γίνει , εάν εγκριθεί από τους μετόχους, πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου το 2021.

Η ανέλιξη του Ola Kaellenius, ενός Σουηδού που συχνά φοράει τζιν και σνίκερς παρακολουθώντας συνέδρια τεχνολογίας, είναι ορόσημο στην πορεία της εταιρείας με έδρα τη Στουτγάρδη, καθώς για πρώτη φορά στα… 132 χρόνια παρουσίας της ο CEΟ δεν θα είναι Γερμανός και δεν θα έχει εκπαιδευτικό υπόβαθρο στη μηχανική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή