Το Brexit δεν έχει επηρεάσει μέχρι τώρα τις κρατήσεις της easyJet

Το Brexit δεν έχει επηρεάσει μέχρι τώρα τις κρατήσεις της easyJet

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αισιόδοξη εμφανίστηκε η βρετανική εταιρεία χαμηλών ναύλων της easyJet ως προς τις επιπτώσεις του Brexit στις δραστηριότητές της. Ανεξαρτήτως της αβεβαιότητας για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση (Brexit), οι κρατήσεις για τις διακοπές και τις μετακινήσεις του καλοκαιριού του 2019 δεν έχουν επηρεαστεί. Ο Γιόχαν Λούντγκρεν, διευθύνων σύμβουλος της easyJet, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο αερομεταφορέας είναι πολύ καλά προετοιμασμένος για το μέλλον είτε συναφθεί συμφωνία Λονδίνου – Βρυξελλών είτε όχι. Επιπροσθέτως, καθησύχασε όσους ανησυχούν ότι εξαιτίας του Βrexit θα είναι λιγότεροι οι Βρετανοί που θα ταξιδέψουν του χρόνου το καλοκαίρι. Τυπικά η Γηραιά Αλβιώνα αποχωρεί από την Ε.Ε. στις 29 Μαρτίου 2019.

Οπως εξήγησε στο BBC ο κ. Λούντγκρεν, σήμερα οι κρατήσεις του 2019 είναι ελαφρώς υψηλότερες από τις αντίστοιχες του Νοεμβρίου του 2017 για το καλοκαίρι του 2018. «Είμαι σίγουρος ότι οι αερομεταφορές θα συνεχιστούν απρόσκοπτα μετά τις 29 Μαρτίου 2019», τόνισε ο επικεφαλής της easyJet. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι οι παράγοντες εκτός ελέγχου των αερομεταφορέων (καιρικές συνθήκες, απεργίες κ.λπ.) θα δημιουργήσουν και το 2019 προβλήματα σε αυτούς, όπως και το 2018. Η easyJet, η δεύτερη στο πεδίο φθηνών αεροπορικών εισιτηρίων μετά τη Ryanair, έχει εξαγοράσει τμήματα της γερμανικής Air Βerlin, ενώ ενδιαφέρεται και για ανάλογη κίνηση στην ιταλική Alitaliα και ενδεχομένως και στη βρετανική Flybe.

Η ζήτηση για τις υπηρεσίες της το οικονομικό έτος 2017-2018 εκτινάχθηκε σε επίπεδα ρεκόρ. Και αυτό βοήθησε την αεροπορική να εμφανίσει ετήσια μεικτά κέρδη αυξημένα κατά 42% στα 650,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα ενισχύθηκαν 17% στα 6,64 δισ. ευρώ. Επικουρικά λειτούργησε και η πτώχευση της ανταγωνιστικής εταιρείας Monarch, αλλά και οι μαζικές ακυρώσεις πτήσεων από την επίσης ανταγωνιστική ιρλανδική Ryanair εξαιτίας αλλεπάλληλων απεργιακών κινητοποιήσεων των πιλότων της. Ως συνέπεια, οι δυσαρεστημένοι επιβάτες της ιρλανδικής αεροπορικής εστράφησαν στην easyJet. Ωστόσο, ο Γιόχαν Λούντγκρεν προέβλεψε ότι τα ανά θέση έσοδα του πρώτου εξαμήνου του οικονομικού 2019 θα μειωθούνε εν συγκρίσει με το 2018.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή