ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Eurogroup στηρίζει την απόφαση της Κομισιόν σε βάρος της Ιταλίας

to-eurogroup-stirizei-tin-apofasi-tis-komision-se-varos-tis-italias-2284916

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στήριξαν σήμερα  την απόφαση της Κομισιόν να επιβάλει κυρώσεις στην Ιταλία με αφορμή το προσχέδιο προϋπολογισμού που υπέβαλε η Ιταλία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, Μάριο Σεντένο. 

«Πάντοτε υποστηρίζαμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε αυτή τη διαδικασία και σε παρόμοιες στο παρελθόν», δήλωσε ο κ. Σεντένο μετά την συνάντησή του με τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών Wopke Hoekstra.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σεντένο ανακοίνωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών πρόκειται να συζητήσουν για την έναρξη της διαδικασίας επιβολής των κυρώσεων σε βάρος της Ιταλίας εντός του Δεκεμβρίου. 

Υπενθυνίζεται ότι μιλώντας χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λιγότερο από 24 ώρες προτού γίνει γνωστή η επίσημη απάντηση της Κομισιόν, ο πρόεδρος του Eurogroup είχε προβλέψει ότι το ελαφρώς τροποποιημένο προσχέδιο προϋπολογισμού που υπέβαλε η Ιταλία δεν θα έπαιρνε το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε εκ νέου το σχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού για το 2019, κρίνοντας ότι βρίσκεται εκτός του πλαισίου των ευρωπαϊκών ορίων και ανοίγοντας τον δρόμο για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στην Ιταλία.