ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Handelsblatt: Η προσδοκία για αλλαγή κυβέρνησης βελτιώνει το κλίμα στην ελληνική οικονομία

Handelsblatt: Η προσδοκία για αλλαγή κυβέρνησης βελτιώνει το κλίμα στην ελληνική οικονομία

Το κλίμα στην ελληνική οικονομία βελτιώνεται λόγω των προσδοκιών για αλλαγή κυβέρνησης υποστηρίζει ο αρθρογράφος της Handelsblatt, Gerd Höhler.

Αναφέρει ότι στις δημοσκοπήσεις η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο επόμενος πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται φορολογική μεταρρύθμιση που θα τονώσει τη ζήτηση, θα ανακουφίσει τις επιχειρήσεις και θα προσελκύσει επενδυτές.

Ο Höhler διαβλέπει «ράλι μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών», και εκτιμά ότι «οι χρηματιστές στην Αθήνα πιστεύουν ότι το κλίμα μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω», ενώ η «αναμενόμενη εντός της εβδομάδας έκδοση δεκαετούς ομολόγου αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στην χρηματιστηριακή αγορά».

«Υπάρχουν ωστόσο και κίνδυνοι», επισημαίνει ο συντάκτης του άρθρου:

«Δεν αποκλείεται να προκύψουν δομικοί αλλά και πολιτικοί κίνδυνοι. Η αθέτηση δανειακών υποχρεώσεων επιβαρύνουν τη ρευστότητα των τραπεζών αλλά και τον τομέα των επενδύσεων. Στο μεταξύ, παραμένει ανοιχτό το ερώτημα εάν οι εκλογές καταλήξουν σε καθαρή πλειοψηφία ή τελικά σε χρονοβόρες συζητήσεις για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού που ίσως παραλύσουν τη χώρα».