ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters: Η ήττα Τσίπρα μπορεί να αποδειχθεί νίκη για την οικονομία

Reuters: Η ήττα Τσίπρα μπορεί να αποδειχθεί νίκη για την οικονομία

H ήττα του Τσίπρα μπορεί να αποδειχθεί νίκη για την οικονομία, σημειώνει σε ανάλυσή του το Reuters, προσθέτοντας ότι η κακή επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής οδήγησε τον ηγέτη του να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

«Το να περίμενε λίγους μήνες ακόμη, πιθανώς δεν θα επέφερε διαφορά για το αποτέλεσμα, αλλά θα αύξανε τον κίνδυνο για περισσότερα πολιτικά λάθη» σημειώνει το Reuters που κάνει μια αναφορά στα πρόσφατα μέτρα που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για να προσελκύσει τους ψηφοφόρους.

Ο κ. Τσίπρας επιμένει ότι η Ελλάδα, θα τηρήσει την υπόσχεσή της για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022. Η αλήθεια είναι πως η Αθήνα έχει αρκετό δημοσιονομικό περιθώριο και ίσως πετύχει τον δημοσιονομικό στόχο φέτος. Όμως οι παροχές συνοδεύονται επίσης από κινδύνους για κάποιες μεταρρυθμίσεις».

Το φιλοεπιχειρηματικό πρόγραμμα του ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας εξηγεί γιατί οι τιμές των ελληνικών ομολόγων και το χρηματιστήριο έχουν αυξηθεί από τότε που προκηρύχθηκαν οι πρόωρες εκλογές, σημειώνει ακόμη το Reuters.

Ωστόσο, ο Μητσοτάκης ίσως έχει μια μικρή και μόνο περίοδο χάριτος. Η οικονομική ανάπτυξη της ευρωζώνης έχει επιβραδυνθεί και οι εμπορικές εντάσεις είναι άσχημα νέα για μια χώρα που θέλει να αυξήσει τις εξαγωγές και να προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις. Για τους επενδυτές, αυτά είναι προβλήματα με τα οποία θα ασχοληθούν αργότερα.