Ουραγοί στην παραγωγικότητα οι Ελληνες

Ουραγοί στην παραγωγικότητα οι Ελληνες

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δεύτερη χαμηλότερη παραγωγικότητα στην Ευρώπη εμφανίζει ο Ελληνας εργαζόμενος, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που μάλλον δεν θα πρέπει να ξενίζουν εάν συνεκτιμηθούν με την ουσιαστική ανυπαρξία διά βίου επαγγελματικής κατάρτισης αλλά και την τελική τραγική εικόνα του ελληνικού εξαγωγικού εμπορίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ελλάδα εμφανίζει παραγωγικότητα ανά εργαζόμενο μόλις 80% του ευρωπαϊκού μέσου όρου ή σχεδόν 10 μονάδες χαμηλότερη από εκείνη της Ισπανίας, ξεπερνώντας μόνο την Πορτογαλία. Μια Πορτογαλία, ωστόσο, που παρά ταύτα κατορθώνει να έχει σε αξία περίπου τριπλάσιες εξαγωγές. Οσο για τη διά βίου κατάρτιση, μόλις ο ένας στους 100 Ελληνες εργαζόμενους συμμετέχει σε αυτήν, ποσοστό ακριβώς τρεις φορές μικρότερο του πορτογαλικού.

Την πρώτη θέση από πλευράς παραγωγικότητας κατέχει το Λουξεμβούργο με ένα εντυπωσιακό 199,7% του κοινοτικού μέσου όρου. Παράλληλα, είναι ενδεικτικό και της γενικότερης διαφοράς δυναμικότητας Ευρώπης – Ηνωμένων Πολιτειών, το ότι στις ΗΠΑ η παραγωγικότητα εργασίας φθάνει το 138% του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή