Παράθυρο για νέα ενίσχυση της Αργεντινής

Παράθυρο για νέα ενίσχυση της Αργεντινής

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) παραμένει το κατάλληλο «εργαλείο» για τη διαχείριση της κρίσης της Αργεντινής, σύμφωνα με δήλωση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Πολ Ο’ Νιλ, απομακρύνοντας έτσι την πιθανότητα για απευθείας χορήγηση βοήθειας από τις ΗΠΑ προς το Μπουένος Αϊρες. «Το ΔΝΤ είναι το εργαλείο προτίμησης στις διαπραγματεύσεις και τη συνεργασία (με την Αργεντινή)» είπε ο κ. Ο’ Νιλ. Με χρέος 132 δισ. δολαρίων και ένταση της οικονομικής και πολιτικής κατάστασης, ενισχύονται οι πιέσεις προς την λατινοαμερικανική χώρα να αναδιαρθρώσει το χρέος της, ώστε να μη διακινδύνευσει να μπει σε κρίση εξυπηρέτησής του.

Προς το παρόν, τόσο το ΔΝΤ όσο και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών αποφεύγουν να στείλουν μήνυμα ότι μπορεί να σπεύσουν σε οικονομική βοήθεια της Αργεντινής για να διασφαλιστεί η ομαλή αναδιάρθρωση του χρέους της. Σε συνέντευξη προς την αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal που δημοσιεύτηκε χθες, ο Ο’ Νιλ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι δεν εγκρίνει άλλη οικονομική βοήθεια του ΔΝΤ προς την Αργεντινή. Ωστόσο, οι δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους σε άλλη ευκαιρία μέσα στη χθεσινή ημέρα, έστειλαν το μήνυμα ότι δεν θα εμποδίσει χρηματοδότηση από την Παγκόσμια Τράπεζα, τη Διαμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης ή το ΔΝΤ, έστω και αν δεν επιθυμεί την άμεση αμερικανική βοήθεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή