Jumbo: υψηλή κερδοφορία στο 4μηνο

Jumbo: υψηλή κερδοφορία στο 4μηνο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διατήρηση της υψηλής κερδοφορίας της περσινής χρήσης, στα επίπεδα των 6,5 δισ. δρχ., προβλέπει η αλυσίδα καταστημάτων παιχνιδιών Jumbo, ως συνέπεια της ανοδικής πορείας των πωλήσεων και κερδών. Στο τετράμηνο Ιουλίου-Οκτωβρίου της τρέχουσας χρήσης 2001-2002, οι πωλήσεις της εταιρείας παρουσίασαν ρυθμούς αύξησης 24%, παρά την ύφεση στην αγορά. Τα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου της χρήσης ξεπέρασαν το 1 δισ. δρχ. έναντι των 330 εκ. δρχ. πέρυσι. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί στην εκτίμηση της διοίκησης για κερδοφορία στο σύνολο της χρήσης ύψους 6,5 δισ. δρχ. (18,9 εκ. ευρώ), που θα προέλθει μόνο από λειτουργικές δραστηριότητες. Σημειώνεται ότι στα περσινά κέρδη των 6,47 δισ. δρχ. περιλαμβάνονταν έκτακτα έσοδα 1,7 δισ. δρχ. περίπου ασφαλιστική κάλυψη της πυρκαγιάς στις αποθήκες της εταιρείας.

Η ανοδική πορεία του τζίρου προέρχεται από την τιμολογιακή πολιτική και σταθερή σχέση αξίας προς κόστος στα προϊόντα της εταιρείας, παιχνίδια, είδη bebe και είδη χαρτοπωλείου. Η επέκταση του δικτύου συνεχίζεται με 2 νέα καταστήματα Jumbo.

Με δεδομένο ότι οι εταιρείες leasing είναι κεφαλαιοβόρες, αν τελικά συγχωνευθούν οι ΕΤΒΑ και Πειραιώς Leasing, θα αποκτήσουν απαραίτητη κεφαλαιακή επάρκεια που προσφέρει το πλεονέκτημα διατήρησης των περιθωρίων κέρδους και ταυτόχρονα τη δυνατότητα ανάπτυξης νέων υπηρεσιών, προϊόντων και συνεργασιών αλλά και την ικανότητα ανάληψης μεγάλων συμβάσεων,.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή