Ο ΔΗΚΤΗΣ

3' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα χαμόγελα επιστρέφουν

Τρίβουν τα μάτια τους διαχειριστές και χρηματιστές, προσπαθώντας να συνειδητοποιήσουν ότι δεν… ονειρεύονται. Εκεί που δεν κουνιόταν φύλλο, άνεμος αισιοδοξίας, εκ τραπεζών ορμώμενος, ταρακουνάει τους πάντες.

Η συμφωνία Αlpha-Εθνικής αλλάζει θεαματικά τα δεδομένα και δημιουργεί εύλογες προσδοκίες. Ολοι οι αναλυτές θεωρούν θέμα χρόνου κινήσεις – απάντηση στο deal Αlpha-ΕΤΕ, ενώ τεράστιες είναι οι αλλαγές που θα επιφέρει σε πολλούς επιμέρους κλάδους.

Η Σοφοκλέους φυσικά δεν έμεινε απαθής. Οι τζίροι υπερδιπλασιάστηκαν, οι τιμές ενισχύθηκαν, οι επενδυτές ξεθαρρεύουν, οι θεσμικοί βλέπουν ευκαιρίες για κέρδη και τα χαμόγελα ύστερα από πολύ καιρό επιστρέφουν. Το μόνο που απομένει να δούμε, είναι αν οι εξελίξεις προκαλέσουν την πολυπόθητη εισροή κεφαλαίων στη Σοφοκλέους.

«Η τιμή της αγάπης»

Χθες, την ώρα που πληροφορούμεθα τα τεκταινόμενα στη σύσκεψη στελεχών της Intracom και τις δηλώσεις του προέδρου για το πόσο αγαπά την Intracom και την Ελλάδα, ο κ. Κόκκαλης βρισκόταν στην εξέδρα επισήμων του Ολυμπιακού Σταδίου για τον αγώνα Ολυμπιακού – Λα Κορούνια. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε σε παρατηρητικό φίλαθλο και φίλο της στήλης, η ψυχρή στάση του κ. Κόκκαλη, όταν ο επίσης φίλαθλος του Θρύλου κ. Θεόδωρος Τσουκάτος προσέγγισε το ζεύγος Κόκκαλη με χαρά. Μια στάση που μαρτυρεί ότι ο κ. Κόκκαλης, πιθανώς, δεν «αγαπά» πλέον τον βουλευτή κ. Τσουκάτο, καθώς ο πρόεδρος της Intracom με ελαφρά πηδηματάκια και με πρόσχημα μια τηλεφωνική κλήση απομακρύνθηκε μόλις ο τέως κραταιός «στρατηγός» έπιασε κουβέντα με την κ. Ελένη Κόκκαλη. Για να επανέλθει στη θέση του μόλις ο κ. Τσουκάτος απεσύρθη. Λέτε να τα έσπασαν οι τέως κολλητοί, ή μήπως ο κ. Κόκκαλης χθες είχε εξαντλήσει όλα τα αποθέματα αγάπης;

Από το Harvard ώς το Ηoward…

Μια και ο λόγος για τα πρόσφατα και σημαντικά «προσεισμικά» γεγονότα στον όμιλο των επιχειρήσεων του κ. Κόκκαλη, που απασχολούν την κοινή γνώμη, ας πάμε λίγο και στα ηλεκτρονικά media του ομίλου. Μάθαμε ότι προχθές ανακοινώθηκαν 36 περίπου απολύσεις συνεργατών του flash.gr (δυστυχώς) και ότι θα ακολουθήσουν, πιθανώς, άλλες τόσες, στο πλαίσιο της πολιτικής περικοπής δαπανών και μείωσης της «μαύρης τρύπας» του ιντερνιτικού μέσου, που εμφανίσθηκε προ έτους ως project της κ. Ελένης Κόκκαλη διά χειρός του κ. Π. Κολιοπάνου. Πολλοί υποψιάζονται ότι, αφού ολοκληρωθούν οι «εκκαθαρίσεις» θα καρατομηθεί και (ο πάντα κομψός) κ. Π. Κολιοπάνος τον οποίο μάλλον δεν συμπαθεί και πολύ η αντιπρόεδρος της Intracom κ. Νίκη Τζαβέλα (υπεύθυνη και επί θεμάτων Τύπου και πληροφοριών του ομίλου). Πιθανολογώ ότι η κυρία αντιπρόεδρος, που με αυταρέσκεια επιχειρεί να πολιτογραφηθεί ως «Harvard Lady» δεν είναι δυνατόν να ιεραρχήσει στην υψηλή κλίμακα βαθμολογίας της τον κ. Κολιοπάνο, μη φέροντα τίτλους Harvard, αλλά και καραδυτική κουλτούρα. Μήπως όμως ήρθε η ώρα της αποκατάστασης της αλήθειας; Γιατί άλλο Harvard University και άλλο Howard, από το οποίο πέρασε η «Harvard Lady».

Πουλιά στον αέρα η ΑΧΟΝ!

Ο Ιρακινός με τα πλαστά χαρτιά πήγαινε με την Ολυμπιακή στο Μόναχο. Με την ΑΧΟΝ, όμως, πήγε στο Ηράκλειο προχθές καθώς άλλαξαν τα gates, όμως το check-iτου «προτιμητέου» για την Ο.Α. «μνηστήρα» δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει ότι άλλο είναι το εισιτήριο της Ο.Α. για Μόναχο και άλλο το boarding pass για Ηράκλειο. Ο Ιρακινός περίμενε με μουσουλμανική υπομονή, μετά το Ηράκλειο να πετάξει για Μόναχο και έτσι η καλή ΑΧΟΝ τον τσίμπησε και τον παρέδωσε στα όργανα (!), αφού ο μηχανισμός του αεροδρομίου, το ground handling επιβατών και η εταιρεία του κ. Θ. Λιακουνάκου απέδειξαν ότι πιάνουν πουλιά στον αέρα! Φανταστείτε πού θα έφτανε με την ΑΧΟΝ ένας ξανθός κύριος (υπεράνω πάσης υποψίας) με πλαστά χαρτιά και με εισιτήριο άλλης εταιρείας, όταν ο μελαμψός λαθρομετανάστης βραχυκύκλωσε το σύστημα ασφαλείας του «Ελευθέριος Βενιζέλος» και έφθασε στο Ηράκλειο. Λέτε ο κ. Κασέμ να είχε πληροφορηθεί ότι έχουν ήδη συγχωνευθεί Ο.Α. και ΑΧΟΝ ή μήπως είχε «προβάρει» τα αυξημένα μέτρα ελέγχου ταυτοπροσωπίας;

Αυτονόμηση Μerloni

Με αυτόνομη παρουσία, δηλαδή θυγατρική εταιρεία, ακούγεται ότι θα συνεχίσει την παρουσία του στην ελληνική αγορά ο ιταλικός οίκος ηλεκτρικών ειδών Merloni, ο οποίος διαχειρίζεται διεθνώς τα σήματα Ariston, Indesit και Scholtes. Ως προς το πρώτο σήμα, θα ξεκινήσει άμεσα συνεργασία με τον όμιλο Φουρλή, αφού η Fourlis Trade αναλαμβάνει τη διανομή των προϊόντων. Απομένουν οι πιθανές συνεργασίες για τα άλλα σήματα, που ήδη υπάρχουν στην Ελλάδα (Indesit διανέμει η Sanyo).

Ενοποιημένοι ισολογισμοί το 2001

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την ενσωμάτωση της ΟΤΕ Leasing στο όχημα της Πειραιώς Leasing και η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι δύο εταιρείες να παρουσιάσουν ενοποιημένο ισολογισμό για το 2001. Οσον αφορά το προσωπικό των δύο εταιρειών, η διοίκηση αναφέρει ότι στον επιχειρηματικό σχεδιασμό δεν πρωτεύει ο περιορισμός του αριθμού των εργαζομένων όσο οι ανακατατάξεις με στόχο την καλύτερη αξιοποίησή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή