Και νέες περικοπές από την Deutsche Bank

Και νέες περικοπές από την Deutsche Bank

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φρανκφούρτη. Σχεδόν τριπλάσιες από τις αρχικές φαίνεται ότι θα είναι οι περικοπές θέσεων εργασίας στην Deutsche Bank, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της. Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας δήλωσε ότι θα αναγκαστεί να μειώσει κατά 4.500 άτομα επιπλέον το προσωπικό της, με αποτέλεσμα να περικοπούν συνολικά 7.100 θέσεις εργασίας, ήτοι το 7,3% επί του συνολικού αριθμού των απασχολουμένων. Ως βαρύτερα πληγέντες φέρεται ότι θα είναι οι εργαζόμενοι στη μονάδα παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και μετά στη λιανική τραπεζική και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων. Οπως ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Ρολφ Μπρόγιερ, ανακοίνωσε, οι προοπτικές για τις τραπεζικές δραστηριότητες είναι αβέβαιες, γεγονός, που καθιστά αναγκαίες τις περικοπές. Ηδη, ο κ. Μπρόγιερ είχε επιβεβαιώσει την Τετάρτη ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 50% λόγω της αναθεώρησης της αξίας των περιουσιακών στοιχείων της Deutsche και τις υψηλότερες προβλέψεις έναντι επισφαλειών.

«Οι προβλέψεις μας για την Deutsche Bank αμαυρώνονται, εξαιτίας της αστάθειας στη διεθνή πολιτική σκηνή, καθώς και των αντίξοων οικονομικών συνθηκών», παρατηρεί ο κ. Μπρόγιερ. «Ωστόσο, έχουμε την πεποίθηση ότι θα κλείσουμε το 2001 σχετικά ικανοποιητικά με δεδομένη τη ισχυρή μας θέση και παρουσία». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο περιορισμός των θέσεων εργασίας αποφασίζεται, ενώ ταυτοχρόνως γίνεται γνωστό ότι τα αποτελέσματα των εννέα μηνών του 2001 δεικνύουν πτώση κερδών. Ειδικότερα, στον κλάδο της ιδιωτικής τραπεζικής τα κέρδη ελαττώθηκαν κατά 90% σε 46 εκατομμύρια ευρώ, στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων κατά 62% και στη λιανική τραπεζική κατά 42%.

Πέραν τούτου, αποπειρώμενος να κατευνάσει τους ανησυχούντες επενδυτές μετά τις δραστικές απώλειες της τιμής της μετοχής το τελευταίο εξάμηνο, ο επικεφαλής της Deutsche Bank επισήμανε ότι παραμένει αμετάβλητος ο στόχος για την ετήσια αύξηση του 15% σε επίπεδο κερδών ανά μετοχή και για την απόδοση ιδίων κεφαλαίων σε ποσοστό 15% από το 2000 έως το 2003. Πάντως, τα σχέδια περαιτέρω περικοπών εργατικού δυναμικού ουσιαστικά σηματοδοτούν μία μεταστροφή στην πολιτική της τράπεζας, εξομοιώνοντάς την με τις ανταγωνίστριές της εντός και εκτός συνόρων, οι οποίες δεν δίστασαν να εφαρμόσουν τέτοιες μεθόδους για να αντιμετωπίσουν την οικονομική κάμψη. Μέχρι πρότινος ο Ρολφ Μπρόγιερ επέμενε ότι δεν πρόκειται να αποδυναμώσει την τράπεζα από το ανθρώπινο δυναμικό της, ειδικά μεσούσης της περιόδου επέκτασής της οπότε θα περιόριζε τις απολύσεις σε 2.600, αλλά δεν τήρησε τα λεγόμενά του. Εκπρόσωπος της τραπέζης δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ότι από τις 7.100 απολύσεις, οι 1.900 έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Κατόπιν τούτων, η τιμή της μετοχής της Deutsche Bank στις 12.51 ώρα Γκρίνουϊτς χθες στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 1,55% στα 62,75 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή