Αγώνας ταχύτητας για το νέο διοικητικό μεγα-σχήμα

Αγώνας ταχύτητας για το νέο διοικητικό μεγα-σχήμα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την ερχόμενη Δευτέρα «αναλαμβάνει καθήκοντα» το νέο διοικητικό σχήμα των υπό συγχώνευση Τραπεζών Εθνικής και Alpha Bank, ξεκινώντας κοινές συσκέψεις για τη διαμόρφωση του πλάνου ενεργειών και άμεσων κινήσεων. Σε επίπεδο διευθύνσεων τα στελέχη των δύο τραπεζών έχουν αρχίσει ήδη να προωθούν τα διαδικαστικά ζητήματα, ενώ στο ίδιο πλαίσιο έχουν ξεκινήσει επαφές με την Τράπεζα της Ελλάδος και τις άλλες αρμόδιες αρχές.

Το εγχείρημα της μεγαλύτερης για τα ελληνικά δεδομένα συγχώνευσης των δύο τραπεζών αφενός καλλιεργεί προσδοκίες, αφετέρου δημιουργεί και επιφυλάξεις και φόβους για την πολυπλοκότητα και τις δυσκολίες του εγχειρήματος. Πολλά θα εξαρτηθούν, πάντως, από την ταχύτητα με την οποία οι δύο διοικήσεις θα προωθήσουν τα θέματα, διαδικαστικά, διοικητικά αλλά και τα ακανθώδη.

Πάντως, εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου, θα έχουν προσδιορισθεί και καταγραφεί οι συνέργειες και οι ωφέλειες που προκύπτουν από τη συγχώνευση, με σκοπό να ανακοινωθούν στην κοινή πανηγυρική συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα, στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να επιλεγούν τα βασικά στελέχη που θα αναλάβουν τις υψηλόβαθμες θέσεις ευθύνης. Στο στάδιο αυτό αναμένεται να εκδηλωθούν και οι πρώτες μεγάλες τριβές, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι διοικήσεις των δύο τραπεζών.

«Σίγουρα τους αρέσει να παντρεύονται εδώ», λέει ο Σαλαμάτ Χουσεΐν, ο οποίος κάνει χρυσές δουλειές, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι από 24 ναοί που προσφέρονται για μυστήρια στα… γρήγορα. «Εδώ όλοι μπορούν να χαλαρώσουν και να ξεχάσουν τα προβλήματά τους. Μπορούν, έστω και για λίγο, να προσποιηθούν ότι ζουν σαν φυσιολογικοί άνθρωποι». Και, κυρίως, μπορούν να ποζάρουν για ένα γαμήλιο πορτρέτο, κάτι που επίσης απαγορεύεται από τους Ταλιμπάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή