Καλύτερη βαθμολογία για Εθνική και Alpha

Καλύτερη βαθμολογία για Εθνική και Alpha

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ε να βήμα πριν από την αναβάθμιση της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank βρίσκεται πλέον ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s. Χθες το απόγευμα, ανακοίνωσε ότι ξεκινάει τη διαδικασία αναθεώρησης της βαθμολογίας των δύο τραπεζών με αιτία την ανακοίνωση της συγχώνευσής τους.

Τόσο η Εθνική όσο και η Alpha έχουν βαθμολογία Α3 για τις καταθέσεις σε ξένο νόμισμα και C- για τη χρηματοοικονομική ισχύ (δηλαδή για την αντοχή της τράπεζας χωρίς τη στήριξη από την κυβέρνηση ή τους βασικούς της μετόχους). Η Moody’s σχολίασε ότι «η αναμενόμενη συγχώνευση των δύο τραπεζών θα δημιουργήσει έναν κυρίαρχο όμιλο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με εντυπωσιακά μερίδια αγοράς στη Ελλάδα σε όλους τους κλάδους δραστηριοτήτων. Επιπλέον, η νέα τράπεζα θα έχει σημαντική παρουσία στα Βαλκάνια, όπου ένας αυξανόμενος αριθμός ελληνικών επιχειρήσεων επεκτείνεται».

Σε συνάντηση με δημοσιογράφους λίγες ώρες πριν κυκλοφορήσουν οι πρώτες πληροφορίες για τη μεγάλη ελληνική συγχώνευση, ο υπεύθυνος ευρωπαϊκών τραπεζών της Moody’s Σαμ Θίοντορ είχε παραδεχθεί ότι η μέση σταθμική βαθμολογία των ελληνικών τραπεζών έχει μεγάλη απόσταση από τις ευρωπαϊκές, απόσταση που πρέπει «σταδιακά»να περιοριστεί προϊδεάζοντας για αναβαθμίσεις.

«Σίγουρα τους αρέσει να παντρεύονται εδώ», λέει ο Σαλαμάτ Χουσεΐν, ο οποίος κάνει χρυσές δουλειές, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι από 24 ναοί που προσφέρονται για μυστήρια στα… γρήγορα. «Εδώ όλοι μπορούν να χαλαρώσουν και να ξεχάσουν τα προβλήματά τους. Μπορούν, έστω και για λίγο, να προσποιηθούν ότι ζουν σαν φυσιολογικοί άνθρωποι». Και, κυρίως, μπορούν να ποζάρουν για ένα γαμήλιο πορτρέτο, κάτι που επίσης απαγορεύεται από τους Ταλιμπάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή