Η «σκέψη του Μάο» είναι πια μόνο για τουρίστες…

Η «σκέψη του Μάο» είναι πια μόνο για τουρίστες…

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάποτε το «κόκκινο βιβλιαράκι» του Μάο ήταν για τον μέσο Κινέζο ό,τι για τους χριστιανούς το Ευαγγέλιο και για τους μουσουλμάνους το Κοράνι. Τώρα, οι Κινέζοι πρέπει να αναζητήσουν εξ αρχής το στίγμα της χώρας τους στη νέα οικονομική και πολιτική γεωγραφία. Ο Κινέζος της φωτογραφίας διαβάζει με προσοχή τι είναι ο WTO, ήτοι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, του οποίου η Κίνα θα είναι πλήρες μέλος εντός ολίγου. Το άνοιγμα της αγοράς της στον ανταγωνισμό είναι μια νέα κατάσταση για ενάμισι δισεκατομμύριο ανθρώπους, που θα χρειαστούν εντατικά μαθήματα καπιταλιστικής οικονομίας…

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διεμήνυσε ήδη στο ΥΠΕΘΟ πως δεν έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τη λειτουργία των εταιρειών επιχειρηματικών συμμετοχών που θα δημιουργηθούν με βάση τις ρυθμίσεις για το ΤΑΝΕΟ. Στο νομοσχέδιο που είχε καταθέσει ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου προβλεπόταν ότι η διαχείριση των επενδυτικών σχημάτων, στα οποία θα συμμετέχει με μειοψηφικό ποσοστό το ΤΑΝΕΟ, θα γίνονταν αποκλειστικά από ΕΠΕΥ που εποπτεύονται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η τελευταία δηλώνει πως κάτι τέτοιο θα επιβαρύνει σημαντικά τις υπηρεσίες της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή