ΟΤΕ και Panafon στις 30 καλύτερες ευρωπαϊκές μετοχές

ΟΤΕ και Panafon στις 30 καλύτερες ευρωπαϊκές μετοχές

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ελληνικές μετοχές περιλαμβάνονται στις 30 καλύτερες από τις 600 του πανευρωπαϊκού χρηματιστηριακού δείκτη STOXX Europe, σύμφωνα με το μοντέλο αξιολόγησης που χρησιμοποιεί ο διεθνής χρηματοοικονομικός οίκος Salomon Smith Βarney.

Πρόκειται για τις μετοχές του ΟΤΕ, που μάλιστα είναι πρώτη των πρώτων της Ευρώπης, και της Panafon, που βρίσκεται στη 17η θέση. Αντίθετα, σύμφωνα πάντα με το μοντέλο της Salomon, η μετοχή της EFG Eurobank Ergasias περιλαμβάνεται στη λίστα των 30 «χειρότερων» (bottom 30), με σειρά δέκατη έβδομη από το τέλος.

Το μοντέλο αξιολόγησης της Salomon χρησιμοποιεί τη σχετική αξία (value) και τη δυναμική (momentum) των μετοχών του δείκτη STOXX Europe. Η σχετική αξία προκύπτει από τη σύγκριση του πολλαπλασιαστή κερδών (Ρ/Ε, δηλαδή τιμή της μετοχής προς κέρδη ανά μετοχή) ενώ για τη δυναμική συνυπολογίζονται η δυναμική των κερδών, η δυναμική της τιμής της μετοχής και ο ρυθμός αύξησης της τιμής.

Στις καλύτερες της ελληνικής αγοράς η Salomon τοποθετεί μόνο τον ΟΤΕ και την Εθνική Τράπεζα, καθώς για να αξιολογηθούν στις εθνικές αγορές θέτει ως προϋπόθεση να έχουν χρηματιστηριακή αξία άνω των 5 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή