Σε ελεύθερη πτώση η τιμή του μαύρου χρυσού

Σε ελεύθερη πτώση η τιμή του μαύρου χρυσού

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Οι οικονομικοί δείκτες δείχνουν σαφή επιδείνωση της αμερικανικής οικονομίας και οι αγορές πετρελαίου αναζητούν τις επιπτώσεις αυτών των εξελίξεων στην ήδη περιορισμένη ζήτηση, με αποτέλεσμα η πτωτική πορεία της τιμής του βαρελιού να συνεχίζεται. Τόσο στο Λονδίνο όσο και Στη Νέα Υόρκη, η τιμή των προθεσμιακών συμβολαίων Δεκεμβρίου για το Brent και το ελαφρό αργό παρέμειναν για τρίτη ημέρα κάτω από τα 20 δολάρια και πιο συγκεκριμένα στα 19,10 και 19,19 δολάρια αντίστοιχα. Πρόκειται για τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 1999. Με τα υπάρχοντα δεδομένα είναι σαφές ότι οι αγορές «βλέπουν» επιπλέον περιθώρια υποχώρησης της τιμής του βαρελιού. Οι προχθεσινές δηλώσεις Ροντρίγκεζ για ενδεχόμενη μείωση της παραγωγής πέραν του ενός εκατομμυρίου βαρελιών δε τις συγκίνησαν ιδιαίτερα καθώς εκτιμάται ότι αν στο σχέδιο δεν συμμετάσχουν οι μεγάλοι ανεξάρτητοι παραγωγοί (Νορβηγία, Ρωσία, Μεξικό) η όποια μείωση του ΟΠΕΚ δεν θα έχει ουσιαστικά αποτελέσματα.

Χθες, ο Νορβηγός υπουργός Πετρελαίου Εϊναρ Στινσάες δήλωσε ότι η χώρα του δεν σκοπεύει να μειώσει την παραγωγή της, αλλά πρόκειται να συναντηθεί στις 13 Νοεμβρίου, μία ημέρα πριν από τη σύνοδο του ΟΠΕΚ, με τον Σαουδάραβα ομόλογό του Αλί αλ Ναΐμι. Πρόκειται για μια κρίσιμη συνάντηση το αποτέλεσμα της οποίας θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την επόμενη κίνηση των παραγωγών.

Με τους γενικούς δείκτες τιμών των μετοχών των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων να παραμένουν, πάντως, σε επίπεδα κατώτερα κατά 20% από τα υψηλότερα της φετινής χρονιάς, το επενδυτικό κοινό εμφανίζεται να «διψά» για ειδήσεις και μηνύματα που θα το ενθαρρύνουν σε νέες τοποθετήσεις σε μετοχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή