Χρ. Πολυζωγόπουλος: Παρερμήνευσαν τις δηλώσεις μου

Χρ. Πολυζωγόπουλος: Παρερμήνευσαν τις δηλώσεις μου

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε προσωπικό τόνο απάντησε, χθες, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος στις επικρίσεις που δέχθηκε για τις προτάσεις του σχετικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. «Δεν ξεχνώ ούτε στιγμή ότι είμαι πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας, ιδιότητα που μου επιβάλει συμπεριφορές οι οποίες εμπεριέχουν από το Αλφα μέχρι το Ωμέγα το στοιχείο της υπευθυνότητας», σημείωσε ο Χρ. Πολυζωγόπουλος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του προεδρείου της ΓΣΕΕ με τονκ. K. Λαλιώτη.

Ο κ. Πολυζωγόπουλος απέρριψε τις κατηγορίες ότι κινείται εκτός συλλογικών αποφάσεων, σημειώνοντας ότι οι απόψεις που διατύπωσε «προκύπτουν από τις αποφάσεις του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ… και έρχονται να συμβάλουν σε μία προσπάθεια που όλοι μας πρέπει να κάνουμε για την επίλυση του Ασφαλιστικού». Εμφανίστηκε, πάντως, ιδιαίτερα ενοχλημένος για την έκταση που έλαβε το ζήτημα και την απέδωσε σε «παρερμηνείες, σκιαμαχίες και μικρόψυχες αντιπαραθέσεις».

Ωστόσο, ο απόηχος των δηλώσεων και των αντιδράσεων που αυτές προκάλεσαν, επιβεβαιώνει ότι η ουσιαστική έναρξη του διαλόγου αποτελεί ένα πολύ δύσκολο στοίχημα τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τη συνδικαλιστική ηγεσία. Γι’ αυτό πιθανότατα τον λόγο, η κυβέρνηση θα αποφύγει κατά την πρωτοβουλία διαλόγου, που θα αναλάβει πριν από τα Χριστούγεννα, να καταθέσει συγκεκριμένη δέσμη μέτρων. Αντιθέτως, θα επιδιώξει να ξεκινήσει έναν διάλογο τεχνικού, κυρίως, επιπέδου και χαμηλών προσδοκιών. Την αίσθηση αυτή επιβεβαιώνουν και οι προσπάθειες των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος να «τιμήσουν» τη ΓΣΕΕ. Αυτό έπραξε χθες και ο γραμματέας Κώστας Λαλιώτης, ο οποίος δεσμεύθηκε για τακτικές, ανά τρίμηνο, συναντήσεις με τη Συνομοσπονδία.

Στο επιμέρους μέτωπο του Ασφαλιστικού, αυτό των τραπεζών, το προεδρείο της ΟΤΟΕ μετέφερε χθες το βράδυ το αίτημα για τη δημιουργία ενιαίου ταμείου στον διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Θεόδωρο Καρατζά. Η διάρκειας μιάμισης ώρας συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί η Ομοσπονδία σε μία προσπάθεια να διευκρινισθούν οι όροι συγχώνευσης Εθνικής-Αlpha Bank. Ο διοικητής της ΕΤΕ εμφανίστηκε απολύτως καθησυχαστικός για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στον νέο Ομιλο.

Στην Τράπεζα της Ελλάδος επιμένουν ότι θα πρέπει σταδιακά να επιτευχθούν ρυθμοί αύξησης των καταναλωτικών δανείων, που να είναι συμβατοί με την αύξηση του ΑΕΠ, αλλά και τη διασφάλιση της νομισματικής σταθερότητας, που αντιστοιχεί σε ρυθμό πληθωρισμού της τάξης του 2%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή