Με εντυπωσιακούς ρυθμούς η ΙΒΜ Ελλάς

Με εντυπωσιακούς ρυθμούς η ΙΒΜ Ελλάς

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ταχύτερους ρυθμούς από την υπόλοιπη αγορά πληροφορικής θα κινηθεί φέτος η ΙΒΜ Ελλάς, παρά τη σχετική ύφεση που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Ο γενικός διευθυντής της ΙΒΜ Ελλάς κ. Γιάννης Τερζάκης υποστήριξε χθες ότι η εταιρεία πληροφορικής εμφανίζει στην τρέχουσα χρήση εντυπωσιακή αύξηση (κατά 50%) των εσόδων από υπηρεσίες πληροφορικής, ενώ ενισχύει τη θέση της στον ιδιωτικό τομέα όπου ήδη διαθέτει περί τους 1.200 πελάτες. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του κ. Τερζάκη, η εγχώρια αγορά πληροφορικής θα παρουσιάσει φέτος ρυθμό ανάπτυξης περί το 9 – 10%.

Ο γενικός διευθυντής της ΙΒΜ Ελλάς δήλωσε χθες ότι η θυγατρική της «Μεγάλης Μπλε» δεν είναι μια εταιρεία που ασχολείται μόνο με τις τράπεζες και το δημόσιο τομέα. Βεβαίως, το 50% των εσόδων της ΙΒΜ Ελλάς εξακολουθεί να προέρχεται από τις τράπεζες (εδώ και δεκαετίες μονοπωλεί τα πληροφοριακά συστήματα της Εθνικής Τράπεζας και άλλων χρηματοπιστωτικών οργανισμών). Τους τελευταίους μήνες ανέλαβε, μάλιστα, νέα έργα στον ίδιο χώρο, όπως στην Ωμέγα Bank, στη Nova Bank κλπ.

Η εταιρεία ενίσχυσε παράλληλα και την παρουσία της στις λύσεις που συνδέονται με το ηλεκτρονικό επιχειρείν (e-business), ενώ εξακολουθεί να διευρύνει τη θέση της στην αγορά των συστημάτων επιχειρηματικού λογισμικού (ERP), μέσω της συνεργασίας της με τη SAP Hellas (θυγατρική της γερμανικής SAP). Σύμφωνα με τον κ. Τερζάκη, η ΙΒΜ Ελλάς διαθέτει σήμερα περισσότερες από 20 εγκαταστάσεις του συστήματος επιχειρηματικού λογισμικού της SAP, ενώ ικανοποιητική θεωρείται και η παρουσία της στις λύσεις e-business, με 120 και πλέον εγκαταστάσεις του συστήματος WebSphere στην Ελλάδα.

Οσο για τα έργα πληροφορικής του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (Γ’ ΚΠΣ), η διοίκηση της ΙΒΜ Ελλάς αποφάσισε να είναι περισσότερο κινητική, μολονότι δεν συνδέει την ανάπτυξή της με την -όχι και τόσο ικανοποιητική- πορεία εκτέλεσής τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή